Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stáří autobaterie

Od: amper®

Auto (Fabia II, 2008) provozuju sedmým rokem a stávající baterka tam byla už při koupi. Každou zimu si říkám, kdy klekne a ona pořád drží. Po stáří jsem nijak zvlášť nepátral, vlastně ani nikdy nebyla venku. No a dneska, při kontrole provozních kapalin tak nějak zasvítilo sluníčko a na rohu baterky se objevila čtyři vypálená písmena: VW AG. Vyvozuju z toho, že baterka je s největší pravděpodobností původní. Nebo má někdo jiné vysvětlení? Znamenalo by to, že baterka slouží sedmnáct let, čemuž se mi nechce věřit.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám Fábku II z r. 2011, s originální baterkou dodnes, tak proč by ta vaše nemohla ještě sloužit?

hodnocení

Tak asi mohla. Jen jsem doposud neměl to štěstí. U služebáku to člověk neměl šanci zažít a rodinné auto toho vedle služebáku moc nenajezdilo, což baterkám nesvědčí. Stejně mě těch 17 let šokuje.

helin
hodnocení

0x
Měnil jsem takhle baterku na Fabii 1 po 15 letech, ale to jenom z preventivních důvodů měl jsem strach aby mě někde nenechala. Pokud je to originál baterka měl by být na mínus pólu vidět datum výroby ve formátu xx/xx kdy první číslo je kalendářní týden a druhe rok, případně může být vytaveno do obalu vedle mínus polu.
hodnocení

Příležitostně zkusím kouknout, jestli najdu datum. Pravděpodobně bude vedle toho nápisu, který je taky vytavený, ale na připojené baterce vidět není.

conan
hodnocení

0x

Pro vaši informaci jaké vyrábějí američani baterky. V zimě mi klekly obě baterky u jeepu grand cherokke, auto staré 3roky a najeto 22tis.Km. Cena s montáží 17tis.Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]