Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uchází bezdušová pneu

Od: lubombar®
Bezdušová pneu ztratí půl atm za týden.
Namočil jsem mýdlovou vodou styk pneu s diskem na obou stranách, kolem ventilku a nic jsem nenašel. Potopit celou pneu do vody nemůžu. Má někdo nápad jak to hledat?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A co takhle zkusit pneuservis?! Tam snad budou vědět jak vadu najít.

hodnocení

2x
Tak malý pokles vodou nepoznáte. V první řadě bych se zaměřil na ventilek případně hřebík v pneu.
bear

Když to přetlakuje na 3-4 BARy, jak popisuje miki ty 3, tak uvidí šňůru korálků pidibublinek.

Ale musí to pořádně přetlakovat.

hodnocení

1x
A samotný ventilek? Tiuji, že když ji očistíte a budete pozorně koukat, že tam i očima najdete nezi vzorkem něco zapíchnutého.

bear
hodnocení

1x

Tlak v pneumatice nikdo neměří v atmosférách.

Tlak se měří v PSI nebo BARech.

Dejme tomu 0,5 BARů za tejden je tak malej únik na to, aby to jarovou vodu bublinkovalo nějak viditelně.

Namočené v kalfasu to bude pidi bublinka jedna za půl minuty. Spíše tak.

...

Máš zaoxidované ALU disky?

Není lepší vyměnit preventivně vnitřek jehly ve ventilku a pak to zkusit, zda unikne za tejden, když nechceš do pneuservisu a nechceš to ponořit do vany?

jir
No, vzhledem k tomu, že platí, že 1atm = 1,013bar, dá se to brát, že je to prakticky to samý, navíc na obyčejným ručičkovým tlakoměru se ten rozdíl 1% úplně ztratí.
To spíš jednotka PSI (pounds per square inch) je v našich krajích poněkud nezvyklá a až abstraktní...

hodnocení

0x
Nafoukat aspoň na 3 bary (případně na maximální povoleny tlak pneu) a rozprašovač s mýdlovou vodou, tím se dá postupně postříkat celá pneumatika.
Ale chce to co nejvyšší tlak, čím větší tlak, tím patrnější bude únik. A jako první bych zkusil vnitřek ventilku, na to stačí nasliněný prst.

hodnocení

0x

To je nějakej kvíz? Protože jinak nechápu. Dejme tomu, že najdete místo úniku. A pak co? Vezmete kolo a odvezete do pneuservisu na opravu. Takže po týdnu pokusů skončíte tam, kde jste mohl být už dávno, ale neušetříte ani korunu. Jediný, co si dneska na gumě uděláte doma, je výměna ventilku. A to můžete zkusit i bez dlouhého testování.

bear

Když je někdo šikovný, tak není problém pneu opravit svépomocí knotem. I když je to bráno co by provizorní, tak knot nikdy nevyletí a pneu drží i dálniční provoz klidně další 4roky s takovou opravou.

Je dobré díru před aplikací opatlaného knotu lepidlem předtím vystříkat acetonovým čističem na klapky a karburátory nebo v nouzi jen čističem brzd k vůli odmaštění.

tona
hodnocení

0x

Vražte tam jeden opravný spray a je po problému.

bear

Jak ten sprej zateče na lem pneu na patku ráfku?

Odstředivou silou bude všechen na dně ve středu běhounu.

Rozhodně nepoteče o vlastní vůli proti odstředivé síle na patku.

Nebo jo?

tona

Velký sprej vypění celý prostor.

bear

A okolik se změní váha kola? Při vysoké rychlosti se to bude dost násobit a nemusí pak adekvátně fungovat ESP nebo měření tlaku na základě otáček.

Nafoukat tam 1000g hlenu... to se mi zdá jako blbost.

A opravný sprej není montážní pěna. Je to tekutý vazký hlen. Nic tedy nepění, aby to vyplnilo celý prostor.

Ten sprej jsem použil x krát..V návodu bývá obvykle napsáno, kolik km máte ujet malou rychlostí,aby to zateklo všude a rovnoměrně se "to" rozprostřelo.Uvolňuje to nějaký plyn,který pneumatiku i nahustí,ale je potřeba to co nejdříve dohustit kompresorem nebo na pumpě na správný tlak
ladan

Taky existuje kapalina slick, která se preventivně naleje vyšroubovaným ventilkem do prázné mneu. Pak se zašroubuje ventilek, nahustí se na předepsaný tlak a opraví to průrazy do 1 cm. Mám to v přívěsu na koně,kde bych měl nerad defekt. Používají to závodníci a armáda.

kare
hodnocení

0x
Potopení je jistota.
Nedávno jsem řešil únik, byl kolem patky. (Hliníky a zimáky, počítal jsem s tím, že to bude zoxidované) Nakonec se přišlo na to, že v předchozím pneuservisu poškodili patku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]