Nejste přihlášen/a.
Namočil jsem mýdlovou vodou styk pneu s diskem na obou stranách, kolem ventilku a nic jsem nenašel. Potopit celou pneu do vody nemůžu. Má někdo nápad jak to hledat?
2x
1x
Tlak v pneumatice nikdo neměří v atmosférách.
Tlak se měří v PSI nebo BARech.
Dejme tomu 0,5 BARů za tejden je tak malej únik na to, aby to jarovou vodu bublinkovalo nějak viditelně.
Namočené v kalfasu to bude pidi bublinka jedna za půl minuty. Spíše tak.
...
Máš zaoxidované ALU disky?
Není lepší vyměnit preventivně vnitřek jehly ve ventilku a pak to zkusit, zda unikne za tejden, když nechceš do pneuservisu a nechceš to ponořit do vany?
0x
To je nějakej kvíz? Protože jinak nechápu. Dejme tomu, že najdete místo úniku. A pak co? Vezmete kolo a odvezete do pneuservisu na opravu. Takže po týdnu pokusů skončíte tam, kde jste mohl být už dávno, ale neušetříte ani korunu. Jediný, co si dneska na gumě uděláte doma, je výměna ventilku. A to můžete zkusit i bez dlouhého testování.
Když je někdo šikovný, tak není problém pneu opravit svépomocí knotem. I když je to bráno co by provizorní, tak knot nikdy nevyletí a pneu drží i dálniční provoz klidně další 4roky s takovou opravou.
Je dobré díru před aplikací opatlaného knotu lepidlem předtím vystříkat acetonovým čističem na klapky a karburátory nebo v nouzi jen čističem brzd k vůli odmaštění.
Jak ten sprej zateče na lem pneu na patku ráfku?
Odstředivou silou bude všechen na dně ve středu běhounu.
Rozhodně nepoteče o vlastní vůli proti odstředivé síle na patku.
Nebo jo?
A okolik se změní váha kola? Při vysoké rychlosti se to bude dost násobit a nemusí pak adekvátně fungovat ESP nebo měření tlaku na základě otáček.
Nafoukat tam 1000g hlenu... to se mi zdá jako blbost.
A opravný sprej není montážní pěna. Je to tekutý vazký hlen. Nic tedy nepění, aby to vyplnilo celý prostor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.