Nejste přihlášen/a.
stock.autokoutek.kgmcars./...
gremos.skoda-auto.cz/...
1x
Tak především - Kamiq je daleko menší, Korandu odpovídá spíše Karoq. Já jsem řešil podobné dilema předloni, jelikož jsem docela fanda Škodovky, začal jsem u nich. Kamiq je fakt malý auto, Karoq je sice lepší po stránce rozměrů, ale jinak mě nesedl po stránce infoteimentu a ovládání vůbec. Po dobré zkušenosti s Korejci (měli jsme SantaFe) jsem osahal i Tucsona, ale pak na doporučení známého jsem se stavil i u Ssangyong. Korando se mi líbilo hned, jednak prostorností, jednak tím, že interiér je řešen dle mého gusta, kdy otravné asistenty vypnu bez prohrabávání menu ( S/S je hned u šaltrpáky, pruhy vedle volantu). Automat je japonský Aisin, žádná dvojspojka, poctivý hydro. Navíc - co si budeme, Škodovka je proti Korejcům ve stejné cenové úrovni prostě holobyt, tohle auto je i ve Style + vybavené víc než slušně. Je pravda, že někteří Koranďáci kritizují světla - má to projekční H7, LED mají až vyšší výbavy. Mě to naopak vyhovuje, svítí to slušně, přičemž případná výměna žárovky je jednoduchá a levná proti LED. . Ovšem spotřeba je skutečně +-8 litrů, holt motor má DPF.
Ale daleko lepší než nějaké recenze na internetu je skutečně si do těch aut sednout a vyzkoušet si je, porovnat je. Třeba manželky šéf bydlí na samotě v prodkém kopci, v zimě míval problém. Ten si koupil Tivoli ve verzi 4x4. A právě i jeho dobré zkušenosti mě přivedly na myšlenku koupit korejský auto, akorát to Tivoli mě přišlo malé, takže dopadlo to Korando
0x
Bydlím na horách, autem jezdím od roku 1985 a za celou tu dobu jsem měl čtyřkolku tři roky. Uznávám, že je s ní jízda pohodlnější, člověk nemusí tolik přemýšlet co a jak udělat. Ale dá se naprosto běžně jezdit i s předokolkou.
Ono v zimě hodně záleží na pneumatikách, vyplatí se připlatit a koupit něco lepšího. Rozdíl je kolikrát přímo propastný. Taktéž velice záleží na rukách. Když jsou blbý ruce a celkově ten spojovací prvek mezi volantem a pedály, tak nepomůže čtyřkolka na těch nejlepších zimákách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.