Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka autobaterií přes zapalovač

Od: mykka* odpovědí: 15 změna:

Dobrý večer, doslechl jsem se, že existují nabíječky autobaterií, které dobíjejí přes zapalovač v autě. Stačili by mi 2 Ampéry. Máte nějaký tip, jak se to jmenuje, nějaké odkazy, kde se to dá koupit a kde je na to odkaz?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

myslíš tohle elektroeden.cz/...

Pěkně drahá,mrška

ar*
hodnocení

2x

Mykko, přes zásuvku zapalovače jde zapojit i normální nabíječka, stačí místo kleští dát zástrčku. Dnes se prodávají i solární autonabiječky přímo do zapalovače. kmautodoplnky.cz/...

Taky je důležité do jakého vozu to má být. U některých aut se při vypnutí klíčku, vypne i zapalovač. Spíš bych se zaměřil nato ,aby byla nabíječka automatická (inteligentní),která se může nechat napojená na autobaterii a když se baterie nabije, nabíječka se chová jako konzervátor..

doplněno 20.09.10 20:41:

No a Alf jednu takovou našel a ještě k tomu za dobrou cenu.

hospodin*
hodnocení

2x

Jedná se o udržovací trafo, které koupíš v každých běžných autodílech do 500-,Kč.

Např. totok:

autobyznys.cz/...

doplněno 24.09.10 13:24:

se zásuvkou:

autodoplnky-nabijecky.cz/...

hodnocení

1x

Mám ještě dražší mršku - Fronius Acctivia Easy. Je ale opravdu inteligentní. Kromě nabíjení včetně konzervace po nabití u různých typů baterií umí otestovat i celou nabíjecí soustavu včetně stavu baterie při startování.

tesyk*
hodnocení

1x

Já již léta používám udržovací nabíječku vlastní konstrukce. Použil jsem signalizační, zalité trafo na 24V a k tomu do série 1 Ampérovou diodu. To trafo je zkratuvzdorné a po připojení k zásuvce (ta je stále pod proudem), teče do akumulátoru cca 20mA. Bohatě to stačí k tomu, aby po týdením stání v zimě na horách se dalo s průměrně dobrou baterkou nastartovat na první pokus.

Děkuji za tip, součástky mám a zkusím si to vyrobit! V zimě stojím s autem ve stodole, takže bych to mohl do toho zapalovače v pohodě zapojit.

jarda3*
hodnocení

0x

Ze vseho nejdulezitejsi je zjistit, jestli se zasuvka neodpojuje po vypnuti klicku - to pak opravdu nejde. Pokud je pod napetim furt, staci tam pripojit jakoukoli solidni nabijecku, ktera neznici zaspuntovanou baterku, byva to jisteno pojistkou 10A, vetsina nabijecek dava tak kolem 6A takze v pohode. Hlavne aby neprebijely.

janmega*
hodnocení

0x

Pokud je zapalovač přes klíček, tak stačí někde najít stálý proud a na kus drátu přidělat zástrčku. Samozřejmě uložit třeba do gumové hadice, prostě odisolovat. Mám to i v kufru na ledničku.

Automatickou nabíječku mívají taky u Lidla. Ta se po nabití přepne na min.proud.

buss
hodnocení

0x

Tož já nevím jak vy u auta, ale obě u mě tyto zásuvky jsou při vypnutém zapalování nefunkční.

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,zda Mykka se neptal na nabíjení malých spotřebičů,telefonů,foťáků a pod.Na tento účel jsem viděl několik typů v Lídlu,Kauflandu za akční ceny.

JABRAKA

jarda3*

No z dotazu vyplývá, že chce nabíjet autobaterii. Ale asi už není jasné, jestli tu v autě. Pokud jinou, tak to bude problém, to je potřeba nějak zvýšit napětí měničem, pokud neběží motor a moc sériově to vyráběné nebude (tzn. drahý jak prase.)

mykka*
hodnocení

Ahoj, omlouvám se, znění otázky bylo opravdu dvojsmyslné. Myslím tím nabít autobaterii v autě přes zapalovač v autě. Jednoduše, na začátku zásuvka, na konci zapalovač v autě...nabíjení. :)

Jsem amatér, tak se vyjadřuju jak Vendelín, sorry :D

buss
hodnocení

0x

Přemýšlím, proč bych to tak řešil..., proč ne klasickou nabíječku, v Lídlu se objevuje kolem 500 Kč elektronická 3,8 A

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]