Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, doslechl jsem se, že existují nabíječky autobaterií, které dobíjejí přes zapalovač v autě. Stačili by mi 2 Ampéry. Máte nějaký tip, jak se to jmenuje, nějaké odkazy, kde se to dá koupit a kde je na to odkaz?
Mykko, přes zásuvku zapalovače jde zapojit i normální nabíječka, stačí místo kleští dát zástrčku. Dnes se prodávají i solární autonabiječky přímo do zapalovače. kmautodoplnky.cz/...
Taky je důležité do jakého vozu to má být. U některých aut se při vypnutí klíčku, vypne i zapalovač. Spíš bych se zaměřil nato ,aby byla nabíječka automatická (inteligentní),která se může nechat napojená na autobaterii a když se baterie nabije, nabíječka se chová jako konzervátor..
doplněno 20.09.10 20:41:No a Alf jednu takovou našel a ještě k tomu za dobrou cenu.
Já již léta používám udržovací nabíječku vlastní konstrukce. Použil jsem signalizační, zalité trafo na 24V a k tomu do série 1 Ampérovou diodu. To trafo je zkratuvzdorné a po připojení k zásuvce (ta je stále pod proudem), teče do akumulátoru cca 20mA. Bohatě to stačí k tomu, aby po týdením stání v zimě na horách se dalo s průměrně dobrou baterkou nastartovat na první pokus.
Ze vseho nejdulezitejsi je zjistit, jestli se zasuvka neodpojuje po vypnuti klicku - to pak opravdu nejde. Pokud je pod napetim furt, staci tam pripojit jakoukoli solidni nabijecku, ktera neznici zaspuntovanou baterku, byva to jisteno pojistkou 10A, vetsina nabijecek dava tak kolem 6A takze v pohode. Hlavne aby neprebijely.
Nevím,zda Mykka se neptal na nabíjení malých spotřebičů,telefonů,foťáků a pod.Na tento účel jsem viděl několik typů v Lídlu,Kauflandu za akční ceny.
JABRAKA
No z dotazu vyplývá, že chce nabíjet autobaterii. Ale asi už není jasné, jestli tu v autě. Pokud jinou, tak to bude problém, to je potřeba nějak zvýšit napětí měničem, pokud neběží motor a moc sériově to vyráběné nebude (tzn. drahý jak prase.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.