Nejste přihlášen/a.
Zdravím místní autoelektroniky se zvídavým dotazem.
Octavia 2, často svítí kontrolka airbagů a je zapsaná chyba zadního snímače příčného zrychlení, konkrétní strana dle toho, jak jsem je zkoušel vzájemně přehodit, tedy problém se stěhuje opravdu s vadným snímačem a není v kabeláži.
Co se v tom ale může pokazit? Je uvnitř nějaká elektronika, nebo jen něco na způsob pružného kontaktu, který se přiblíží k druhému?
2x
Je tam cívka a pohyblivé jádro na pružině.
Jak dojde k nějakému zrychlení, tak je to akce, reakce, kdy těžší jádro přetlačí pružinku a sklouzne do jádra cívky a zpět. To naindukuje malé napětí.
Paralelně je k tomu myslím i připojen kontrolní odpor k vůli diagnostice vedení.
Díky, to dává smysl a vlastně mi dochází, že už jsem se tím kdysi někde setkal, snad u feldy při pátrání po příčině, jak může být zablokovaná jednotka airbagu, aniž by vyletěl a vysvětlením bylo, že i menším nárazem se jednotka může preventivně zablokovat, protože nejde vyloučit, že nedošlo k poškození.Auto jsem tenkrát koupil už s touhle chybou a pomohla výměna jednotky za jinou jetou, bylo to levnejší než odblokování.
Tak jestli v tom snímači je jenom cívečka (paralelní odpor asi zbytečný, ten bych chápal u kapacitního principu), tak jako příčina asi zbývá jen studeňák mezi cívkou a konektorem
Možná zkusím piny prohřát, jestli to nepomůže, nová ta blbost stojí kolem bůra a z vrakáče nevín, jestli bych si pomohl ...
Většinou je lítací jádro v cívečce slyšet, když jednotkou ve směru šipky zrychlení mocně zatřeseš. Starý bagový jednotky tak normálně fungovaly. Akorát ji neměj připojenou na svazek.![]()
Tohle je jednotka Golfa a Feldy a v tý bílý krabce to bylo schovaný to hrkátko ![]()
Boční čidla k vůli jednoduchosti mají toto dle mě dodnes. Samotné jednotky už ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.