Nejste přihlášen/a.
Zdravím místní autoelektroniky se zvídavým dotazem.
Octavia 2, často svítí kontrolka airbagů a je zapsaná chyba zadního snímače příčného zrychlení, konkrétní strana dle toho, jak jsem je zkoušel vzájemně přehodit, tedy problém se stěhuje opravdu s vadným snímačem a není v kabeláži.
Co se v tom ale může pokazit? Je uvnitř nějaká elektronika, nebo jen něco na způsob pružného kontaktu, který se přiblíží k druhému?
2x
Je tam cívka a pohyblivé jádro na pružině.
Jak dojde k nějakému zrychlení, tak je to akce, reakce, kdy těžší jádro přetlačí pružinku a sklouzne do jádra cívky a zpět. To naindukuje malé napětí.
Paralelně je k tomu myslím i připojen kontrolní odpor k vůli diagnostice vedení.
Díky, to dává smysl a vlastně mi dochází, že už jsem se tím kdysi někde setkal, snad u feldy při pátrání po příčině, jak může být zablokovaná jednotka airbagu, aniž by vyletěl a vysvětlením bylo, že i menším nárazem se jednotka může preventivně zablokovat, protože nejde vyloučit, že nedošlo k poškození.Auto jsem tenkrát koupil už s touhle chybou a pomohla výměna jednotky za jinou jetou, bylo to levnejší než odblokování.
Tak jestli v tom snímači je jenom cívečka (paralelní odpor asi zbytečný, ten bych chápal u kapacitního principu), tak jako příčina asi zbývá jen studeňák mezi cívkou a konektorem
Možná zkusím piny prohřát, jestli to nepomůže, nová ta blbost stojí kolem bůra a z vrakáče nevín, jestli bych si pomohl ...
Většinou je lítací jádro v cívečce slyšet, když jednotkou ve směru šipky zrychlení mocně zatřeseš. Starý bagový jednotky tak normálně fungovaly. Akorát ji neměj připojenou na svazek.![]()
Tohle je jednotka Golfa a Feldy a v tý bílý krabce to bylo schovaný to hrkátko ![]()
Boční čidla k vůli jednoduchosti mají toto dle mě dodnes. Samotné jednotky už ne.
Teda já čumim na tu techniku, cívečka, jádro. To jsem myslel, že se používá něco na bázi MEMS (mikroelektronické mechanické senzory) uvnitř čipu teda navenek bez pohyblivých částí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.