Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědictví – přepis lhůta

Od: vladimirk®

Dobrý den, zdědil jsem malý přívěsný vozík za auto, značky jsou už 6 let v depozitu. Přepis prý nejde udělat, pokud nemám evidenční kontrolu. Jenže vozík 6 let stojí a díky tomu, že prostory ve kterých je se budou vyklízet ještě minimálně dva měsíce, nedostanu se k němu a nelze tedy s tím nějak manipulovat.

A vozík jako samotný hodnotu nemá, má hodnotu spíše citovou. Paní na úřadě mi poradila ho rovnou zlikvidovat. To je mi líto. Můžu tedy s přepisem dva měsíce počkat, nebo musí být od vypořádání dědictví do určité lhůty přepsán, abych z toho potom neměl problémy? Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

"Můžu tedy s přepisem dva měsíce počkat,"

Sice je zákonná lhůta, ale nic se neděje, když to přepíšete, za dva měsíce.

19.02.26 21:34
hodnocení

Děkuji

hodnocení

3x

Nemusíš ho přepisovat vůbec. Ale asi nějakou hodnotu mít bude, počkej, až ho vyprostíš, a pak ho někomu prodej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]