Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabia 1, divně startuje

Od: norman
Dobré ráno. Mám Fabii 1.9 z roku 2005. Tak nějak podivně startuje. Když otočím klíčkem do první polohy, nechám nažhavit, otočím do druhé polohy a NIC se nestane... Pár sekund. Čím větší je zima, tím to trvá déle... Nevíte co by to mohlo být? Dnes to bylo snad půl minuty *nevi*
Ne že by se snažila startovat a nešlo to, baterkou atd... Prostě se neděje nic a po pár sekundách naskočí na první otočení. Nevím zda jsem to popsal srozumitelně *nevi*
Děkuju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jako že startér ani netukne třeba půl minuty s klíčkem v druhé poloze a pak se najednou roztočí a motor chytne? To mi přijde na příčinu buď přímo ve startéru, nebo slabé baterce, klidně vadný článek. Startér může být zatuhlý a napětí baterky snížené odběrem žhavicích svíček nestačí k vysunutí pastorku a spojení kontaktů, nebo právě ta baterka samotná by mohla pokles napětí způsobovat.
Měřit, dobít, uvidět ...
norman
hodnocení

No přesně! Ani neťukne a po pár sekundách v pohodě nastartuje... No baterka... ale kdyby nestačila baterka tak zhasne přístrojovka ne? Nebo alespoň pohasne. Ale tohle prostě vypadá jen jako zpoždění startu... Jen mě nenapadá čím by to moho být. Baterku mám asi rok. Právě před rokem jsem nenastartoval, ale s typickým příznakem zhaslé přístrojovky a snahou točit startérem...

hodnocení

0x
Ja bych šel po spínací skřínce vycvak bych si z ni konektor kusem dratu bych přived 12V na drat k civce starteru a pokud se starter hned rozjede dal bych novou pokud ne šel bych po starteru

ma
hodnocení

0x
Tohle chování je u koncernu normální, čím větší zima tím později nastartuje protože si ještě dožhavuje.
norman
hodnocení

I když zhasne žhavení? Já to zatím u žádného auta tedy nezažil.
Já tohle zažil kromě travního traktoru jen kdysi u pracovního VW LT s pětiválcem, fakt super když to chcíplo v křižovatce a ono to chcípalo nečekaně snadno.
ma
Ano i když zhasne A ještě jsem slyšel jednu informaci že řídící jednotka si měří přez odpor žhaviček teplotu tak pak čeká na dosažení teploty ale tuto informaci nemám ověřenou

pecenkav
hodnocení

0x

Zkus se podívat na cívce starteru, jestli nemáš volný konektor kablíku od spínací skříňky, já ho měl uklepaný a taky se to chovalo tak, že sem musel startovat několikrát, než se to propojilo a začalo startovat.

Další jízdou se to zase uvolnilo a tak pořád dokola, až jednou jsem konečně zaregistroval zaprskání a donutilo mě to vlézt pod auto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]