Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám doma Fabia2 1,4 63kw CGGB a dva druhy kapalin do chladiče G12+ a G13
Mohu tyto dvě kapaliny smíchat a používat? Mluví se, že G13 je s nějakým příměsem a že zaechává nějaý sajrajt a ucpává. Je lepší používat G12 + nebo Evo
Děkuji za rady
0x
Uplne klidne smichat. Pokud od nich nemate puvodni nadobu, tak rozdil stejne nepoznate. S G13 jsou problemy u novych koncernovych aut, tam je to ale dano vice faktory.
Taky je otázka, co v nějakých noname kapalinách navzdory uváděným normám vlastně je. Naposledy jsem šlápl vedle, bohužel už nevím s jakou "značkou", když jsem vyměnil po hodně letech "G11" ve dvou různých velkých travních traktorech Husqvarna a Iseki (motor Kubota a druhý si teď nevzpomenu, snad Lombardini). Původní kapalina krásně čirá modrá. Nová po roce úplně rezavá kaše, proplachoval jsem to x-krat, než přestal vytékat totální humus. Podle mě to musela být jen na modro obarvená slaná voda ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.