Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Míchání kapaliny G12 + vs G13

Od: leonek

Dobrý den,

mám doma Fabia2 1,4 63kw CGGB a dva druhy kapalin do chladiče G12+ a G13

Mohu tyto dvě kapaliny smíchat a používat? Mluví se, že G13 je s nějakým příměsem a že zaechává nějaý sajrajt a ucpává. Je lepší používat G12 + nebo Evo

Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nekombinuj dej kapalinu která tam patří vždyť to nestojí všechny peníze

leonek
hodnocení

ale jo, já jen, že mám tyto dve kapaliny a nechci jednu z nich vhodit

k2
hodnocení

0x

Uplne klidne smichat. Pokud od nich nemate puvodni nadobu, tak rozdil stejne nepoznate. S G13 jsou problemy u novych koncernovych aut, tam je to ale dano vice faktory.

Souhlasím, jde asi jen o konkrétní motory s řízenou vodní pumpou, kde se slemem z některých kapalin dokáže zalepit a znehybnit clonka, víc toho asi napíše Bear, až se tu objeví. Ohledně míchání by mělo stačit se řídit prostě barvou.
Taky je otázka, co v nějakých noname kapalinách navzdory uváděným normám vlastně je. Naposledy jsem šlápl vedle, bohužel už nevím s jakou "značkou", když jsem vyměnil po hodně letech "G11" ve dvou různých velkých travních traktorech Husqvarna a Iseki (motor Kubota a druhý si teď nevzpomenu, snad Lombardini). Původní kapalina krásně čirá modrá. Nová po roce úplně rezavá kaše, proplachoval jsem to x-krat, než přestal vytékat totální humus. Podle mě to musela být jen na modro obarvená slaná voda ...
leonek
hodnocení

bery

..

no G12+ je spíše červená a ta G13 je růžová

ale ted si ani za boha nemohu vzpomenout za značku. Vím jistě že jedna z nich je K2 Kuler a ta druhá myslím od Carlson nebo Sheron nebo Coyote, no nevím nevzpomenu, nechce se mi do garáže ted v tom nečase

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]