Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to vynechávání 1 válce?

Od: fredyx

Zdravím,

Začalo mi zlobit auto.Po nastartování má tendenci chcípnout a většinou i chcípne.Chce to tak ještě jeden-dva pokusy a pak již"drží"Zlehka vibruje, ale nic velkého.Po ujetí cca 1-2km se auto srovná a jede naprosto normálně.Ani nemá tendenci chcípnout při volnoběho, nebo při zpomalení-zastavení.Kdysi u jiného auta jsem měl závadu vynechávání 1 válce a to bylo peklo s tím jet"než jsem to nechal opravit"Problém vyjet kopec, auto šíleně vibrovalo, chcípnutí na křižovatce atd.Zde jak píšu po ujetí km jede normálně a když pak např.párkrát někde zastavím, tak pak chytne normálně.Vlastně ten problém jak píšu na začátku nastává jen když auto stojí pár hodin.Je to Ford Mondeo MK3 Benzín.

Je to tedy něco ohledně cívek, svíček? Nebo něco jiného? Předem díky za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co hovoří diagnostika?
fredyx
hodnocení

Chystám se.

asd1
hodnocení

0x

Jakej motor?

Nejpravděpodobnější jsou klasika = čidlo teploty, nízký tlak paliva (čerpadlo), horší zapalování (svíce kabely cívka), regulace volnoběhu (jestli má ventil na obtoku)

k2
hodnocení

0x

Tak pokud uz dlouho nikdo nemenil svicky, tak klidne zacit jejich vymenou, bez ohledu na zbytek. U bezneho 4 valcoveho motoru to neni velka investice.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, mohou to být prvky kolem zapalovani, případně i problém s tlaky ve válci.

jir
hodnocení

0x
Tak přesně tuhle závadu máme na Fordu Fiesta taky. Naposledy se to opravilo výměnou svíček a kabelů k nim. Cívka se měnila před několika lety ( je tam nějaká vícevývodová), že by už zase? Čidlo teploty je dobrý tip.
Zajímalo by mě, jak to vyřešíte.
fredyx
hodnocení

Zatím všem díky za tipy, napíšu jak se to vyvíjí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]