Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace kapoty - čím zalepit?

Od: noirut64

Zdravím,

kuna mi nakousala izolaci kapoty, myslím si, že by nemusel být problém to nacpat zpátky a zalepit, protože ten kus je vlastně jen na kraji rozpůlen "ve švu" a zevnitř vytahaná ta izolační pěna. S čím bych ale chtěl poprosit o radu, tak jaké lepidlo by šlo použít? Jde o to, aby to vydrželo teploty a nedělalo to nějakou neplechu. Dokážete poradit? Předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Dej tu izolaci pryč a nebo kup novou a natříkej smradem proti kunám. Ta izolace je hlavně k vůli hluku.

Právě, kvůli hluku. Už ve formanu pamatuju takovou dolepenou sadu, snad značka Mikra, už nevím. Feldy všechny 3 s dekou na kapotě, u jedný 1,6 jsem dal dveřní gumový profily i podél horní hrany blatníků, aby kapota zvukově těsnila a celou příčku ke kabině polepil 4 cm pěnovou gumou. Tam v kombinaci s prodlouženou pětkou z dyzlu na dálnici nebyl slyšet motor. A v benzínový oktavce jsem haubnu polepil 2cm pěnovou gumou, rozdrobenej kryt motoru zespod podložil zátěžovým kobercem a pod motor dal celoplošnej dieslovej plast s přišroubovaným kobecem a tam je to k ničemu, teda celkově to pomohlo, ale právě třeba na dálnici 1,6ka pořád hučí.

hodnocení

0x
Fix all tmel od Soudalu, pripadne i sanitarnim silikonem.
asd1
Neutrálním!
Sanitární je kyselej = koroze...
Silikon je ok, opatlam a uhladím do zhruba původního tvaru.. pouzivam zbytky černého reinzosilu (silikon jakože těsněni na auta..)

ladinac123
hodnocení

0x
Nevíme co je to za auto, ale já narval zespoda texy do střešních plechu a terče na polystyrén, už 2 roky to drží

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]