Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probíhá koupě auta

Od: elisa24®

Dobrý den, mám zájem o auto a domluvenou schůzku. Čeká prodejce, že si ho hned koupím? Moc se se mnou nechtěl bavit po telefonu, že je to lepší domluvit na místě. Jak to bude probíhat? Můžu si třeba říct o univerzál pneumatiky? Když jsem se ho ptala, tak říkal, že jsou tam letní a že se můžeme domluvit. Registraci vozidla udělají v té autoprodejně, nebo to třeba budou zařizovat několik dní? Jak s tím autem pak po příjezdu zaparkuju v modré zóně případně bez SPZ? Pořád se dávají ty zelené dočasné SPZ? Už jsem je dlouho neviděla. Získání permitu na parkování je okamžitě, nebo se ta žádost musí pár dní vyřizovat (četla jsem obě varianty)? Na pojištění chtějí údaje o vozidle jako je VIN, přesná hmotnost, ... a to pojištění si se mnou po telefonu projít. Mám si o ty údaje požádat dopředu a projít to s tím pojišťovákem, abych připadně na místě jen vyplnila online formulář a hned to bylo? Děkuji

doplněno 03.02.26 16:07:

Jak se to platí? Dají mi fakturu se splatností na příště? Nebo se dělá převod na místě s výpisem z účtu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Prijedes, ozkousis. Bud budes chtit, nebo ne. Ne jako ze vubec a nebo, ze se rozmyslis. Pokud budes chtit, tak skladovku nebo si objednas vyrobu s konkretni specifikaci.

Vystavi fakturu a podepises jim plnou moc k prevodu. Fakturu zaplatis, klidne hned u nich na kase nebo treba pozdeji doma, nejspise prevodem na ucet. Teprve pak oni auto prevedou (nebo zadaj do vyroby), ty si sjednas pojistku, nebo Te ji radi sjednaji oni se svoji nasmlouvanou pojistovnou a teprve pak se domluvis na predani auta. Dojde k predani a odjizdis.

Na modrou zonu tusim potrebujes predlozit ORV, ktere dostanes az pri predani auta. Takze az pak a do vydani parkovat jinde nebo na placenem.

hodnocení

Moc děkuji

mate59
hodnocení

4x

Ještě zkus po prodejci nějakou slevu z ceny a doplňky zdarma/koberce,podložku do vozu.../

hodnocení

2x

Nové v autosalonu nebo ojetinu v bazaru. Ono se to asi bude lišit- o ficiálního prodejce (autosaloon) nebo obyčejný autobazar (viz jako třeba AAA , nebo DavoCar, atd) popř ještě soukormá osoba.

03.02.26 16:01
hodnocení

Nové

hodnocení

0x
To je dle domluvy. Buď vám to přihlásí a pojistí oni po zaplacení nebo podpisu smlouvy, ale na značku se den dva čeká. Pojistné lze udělat sám dle VIN vozidla, určitě seženete levnější než jejich partner. Jinak letní gumy bych určitě nechal, menši hlučnost, vliv na spotřebu atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]