Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvednutí motoru s omezeným nářádím

Od: f4228
Zdravím,
ví někdo prosím, jak sám zvednout motor 10-15cm pro uchycení jak je silentblok. Na levé straně Hyundai Getz 2005. Mám k dispozici jenom jeden nůžkový hever, dvě podpery. Je to docela krizovka.
Přemýšlel jsem dát podperu pod motor a na levé straně auto spustit lehce dolů, ale nechci poškodit vanu nebo převodovku a nepříjde mi to optimální.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Proč vymýšlet způsob s omezeným nářadím, když v okolí má určitě někdo na půjčení řetězový kladkostroj.

Stačí se zvednout, zeptat se a požádat o zapůjčení nářadí.

Když vymýšlíš takové postupy s omezeným nářadím, tak si zaděláváš na nějaký nepěkný úraz nebo dokonce smrt. Auto se může pohnout a když tam budeš něco montovat, tak tě to v lepším případě skřípne, v horším případě rozmačká.

hodnocení

0x
Vemeš hever daš pod vanu či převodovku a mezi hever dáš buď kus tvrdé gumy nebo kus tvrdého dřeva
Zvedneš si dle potřeby jak potřebuješ
pokud bys to potřeboval podložit tak par cihel kus špalku prostě podložíš a drží
Akorat si zaklínuj zadní kola aby to omylem neujelo
Taky si myslím, ten nůžkovej hever mě vlastně nikdy,nenapadl, i když jich mám několik, vždycky u věcí typu spojka zápasím se dvěma pojízdnými a panenkou za doprovodu dřevěných hranolů, ty pojízdný jsou na hrubým asfaltu k vzteku, ještě navíc v kopci, když ujíždí jenom jedním směrem a zpatky do kopce už nechce:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]