Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, co je špatně na zadních bubnových brzdách u Octavie I 1.9.
Na STK mě vyhodili s měsíčním odkladem kvůli rozdílné učinnosti zadních brzd. Rozdíl byl asi 30 procent.
V servisu mi tedy vyměnili brzdové válečky, obložení bylo dobré a vyměnili brzdovou kapalinu. Problém je, že když dupnu na brzdu třeba i na trávě, tak se přední kola bloknou, ale zadní se točí. Když není auto nastartované, jde kolem i pod sešlápnutou brzdou otočit rukou. S posilovačem už je to lepší, ale stejně se ty pakny asi neroztáhnou tak jak by měly nebo je tam nějaký menší tlak v těch brzdových válečcích? Samostavy fungují.
Děkuji za každou radu.
To že auto při běžícím motoru zdánlivě brzdí lépe je normální, "bez motoru" musíte na pedál vyvinout podstatně větší tlak
Jak kolo brzdí na ruční brzdu? Dá se s ním pootočit i při zatažené brzdě? Pokud bude brzdit špatně i na ručku, může být obložení promaštěné a pak je potřeba vyměnit i pakny a bubny odmastit.
Tak pokud na ručku je to OK tak je závada v brzdovém systému. Jestli se točí obě zadní kola, zkusil bych nejprve jestli je zadní okruh dobře odvzdušněn. Pokud ani to nepomůže tak může byt špatný hlavní brdový válec.
když byly měněny brzdové válečky, došlo i k výměně brzdové kapaliny a tedy by něměl být systém zavzdušněn ...
co se týče okruhu, máte tušení, jestli je to opravdu rodělené na zadní a přední? někde jsem četl, že jeden okruh je pravé přední a levé zadní a druhý okruh levé přední a pravé zadní ... kdyby byl vadný hlavní brzdový válec, brzdily by pak tedy přední kola?
Dělá se přední a zadní okruh. Pokud by byl hlavní brzdový válec špatný je klidně možné, že jeden okruh funguje dobře a druhý špatně. Proto jsou brzdy dvouokruhové,aby brzdy neodešly najednou. Jetli auto vrátili ze serisu po výměně prasátek a kapaliny a přesto to nebrzdí ,ani bych se nedivil , že to odflákli. Nejlepší by bylo jim to tam vrátít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.