Nejste přihlášen/a.
Ahoj, omylem se mi podařilo nalít 8,5l benzínu do nafťáka, je to Rapid 1.6Tdi 77kw, měl by to být asi už common rail s DPF. Nalil jsem tam 0.4l M2T, promíchal a dotankoval plnou nafty a nacvakal co to šlo. Odhadem je tam v současné době 8.5l benzínu a 50l nafty. Ujel jsem 40km a nepoznal jsem nic, jede to v pohodě, ale honí se mi to pořád hlavou. Poraďte mi prosím kdo s tím má zkušenosti nebo se v tom technicky vyzná. Je to ještě v pohodě, nemělo by se nic stát nebo to je za čárou a hrozí něco fatálního? Díky
Díky za odpovědi, takže toto množství benzínu řekněmě je ještě zanedbatelné na to, aby to zničilo vstřiky, čerpadlo, dpf a jiný věci v tom autě? Zkoušel jsem googlit, někteří děsí, někteří vklidu jak říkáte vy, buďto vif nebo prostě neřešit, potažmo to plzeňské na uklidnění svědomí a nic by se nemělo stát ![]()
Tvl... M2T
Ta sra*ka ti zacpe DPF
Vyčerpej nádrž a dej novou čistou naftu.
Filtr paliva taky nový.
CR není diesel jako Tatra nebo Liaz...
To jsou rady na odrovnání motoru. Ještě mu někdo napište, ať naleje litr petroleje.
Jak zhoří vložka katalyzátoru, tak ten filtr nemá co rozhycovat a zregenerovat. Bude z něj jen přicpanej kus šrotu navždy. A ten kat klidně shoří, když na něj dopadá moc uhlovodíků. Proběhne tak velká reakce, že prostě shoří ty kovové částečky, které pomáhají katalytické reakci. Mnohdy se může i spéct a ucpat přímo on.
M2T obsahuje parafíny. Tedy to, co dělá ve finále při spalování ten nejhorší popel.
Na Jawách a fichtlech se musely i výfuky vypalovat v ohni, když přestávali jet. A to ten vejfuk měl kanál. Ne pidikanálky jako DPF filtr.
Prostě totální hovadina.
Měl tam nechat raději ten benál a jet. A né to pohřbít M2Tčkem ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.