Nejste přihlášen/a.
2x
Jak to chceš odvzdušnit?
V husté olejnaté kapalině i v řídké vodě vzduch vždy vyplová nahoru a stoupá.
Jak odvzdušníš tu vzduchovou kapsičku, když odvzdušňovák bude dole?
Leda třmen demontovat a otočit ho na tu chvilku odvzdušńováky vzhůru, pokud to jde.
Povolením trubičky výrazně odvzdušní, ale ne uplně. Nějaký vzduch tam zůstane.
Pak bude rozdíl brzdného účinku L a P kolo znát.
Ten brzdič má snad 3 odvzdušňováky jak koukám...
k2... Tak to jsi asi neviděl ceny za PAL origo zadní světla na eMko ![]()
co teprve, když někdo prodává nová. To je pak i 8-10 tisíc.
@bear: Tak svetla narozdil od brzdicu "nejdou" repasovat a jednou vysisovana uz dobry nikdy nebudou. Nicmene pokud vim, tak uz existuje vcelku pekna a kvalitni replika, takze realnost techto cen je trochu otazkou...
Za cenou brzd si ale stojim. Doba, kdy se to z vraku davalo zapul zdarma uz je sice pryc, ale 2tis/ks rezatyho brzdice je nesmysl. No a ta rezata "ulozenka" s odvzdusnovakama natrenyma stribrenkou? Brzdic orezly, pistky taky, diry na hadice nezakryty->otazka je v jakym budou stavu, respektive zda nebudou taky zraly na repasi.
Taky sis všimnul stříbřenky
.
Nevím, no. On ten čtyřpístek je trošku unikum a když ti vyreznou pístky, dají se sehnat nové? Pasuje replika do origo třmenu...? Netuším.
Pochopitelně za flikovanou m*dku stříbřenkou na fotku a prodej... hodnotu moc nemá.
Repliky plexi, pokud nemění na UV barvu, tak asi ok.
Co jsem drželk většinu replik, třeba i blinkry na Avii, tak po obvodu otřepy plastu, dodělej doma, po dotažení šroubku skrz plexi do gumové manžetky těla blinkru jsi dával pozor mezi tím, aby plexi neprasklo a zároveň, aby těsnilo a nedostavala se tam voda a pak to stejně po zimě prasklo. To plexi replik bylo prostě křehčí.
Autopal je prostě jinde s kvalitou, ale možná už jsou repliky dokonalejší. Co jsem držel já v ruce, tak problémy s UV a světláním a matněním a křehkost.
@bear: Zas takovy unikum to neni. Sice neplovouci vicepistkovy trmen neni v dnesni dobe uplne bezna vec, ale tim, ze to bylo na Skodovkach, to neni (u nas) zadna neznama vec. Pistky se delaji normalne v replice jak "obyc zelezo", tak i nerez, vyrobcu je mnoho. Jestli pasuji vsechny nevim, ale asi jo, tipnu si, ze 90% bude CZ vyroba. Stejne tak se da bez problemu koupit sada gumicek k pistkum i tesneni mezi pulky trmenu.
Ohledne svetel nevim, nazivo jsem je nevidel, ale zpracovani a provedeni je udajne velmi slusne. Co se vydrze tyka, tak tezko soudit. Neni to na trhu zas tak dlouho a 98% lidi, co si to koupi beztak zadomotorovou skodovku nema jako daily car, takze svetla dost pravdepodobne auto preziji, stejne jako original minimalne 30let stare ulozenkove PALy. Logicky pak klesne cena originalu pro echt veteranisty, protoze kseftari a spekulanti nebudou mit takovy odbyt...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.