Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seat Ibiza občas svítí kontrolka mazání

Od: babetka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

poprosím znalé o radu,u zminovaného auta se mi během jízdy občas rosvítila kontrolka mazání.Dá se nějak zjistit,jestli jde o poruchu čidla tlaku a motor je mazán?Nebo vůbec nemaže.Olej v autě je mezi riskami.Děkuji za pomoc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, dá se opatrně, nejlépe ihned po startu studeného motoru, odsroubovat víčko na dolití oleje a kouknout jak to maže. Bude v to stříkat, tak hadr k ruce a brýle. Za tepla hrozí popálení! To už je lepší zastavit motor a kouknout zda jsou mastné vačky,... prostě po zastavení motoru ihned kouknout.

Přesně takovou radou jsem se v minulosti řídil a ejhle necelý kilák a zadřený motor a taky ško o Ibizu ! Jedině jak to zjistit, tak tlakoměrem změřit zda dává patřičný tlak. PS to bylo když jsem s auty začínal a toto jsem nevěděl! Zajímavé ale na tom bylo, že tehdy mechanik vyměnil olejové čerpadlo, olej, ftr , nwn zda dělal proplach , a pak až do ztráty auta pak toto jezdilo, po ztrátě asi jen kastle s jinou identitou.
Malý dotázek-kdy jste měnil nejen olej ale hlavně olejový fultr? Byl vůbec měněn?!l A ještě měl jste čidlo venku?

1. zavzpomínat kdy byl měněn oil ftr; 2.Vymontit a vymýt v TB čidlo . Pokud je toto vše OK tak raději dát o kačku víc a nechat nějakým zkušeným garážníkem změřit tlak oleje (popř si koupit příslušný tlakoměr a...)

bear
hodnocení

0x

U tak starejch aut už odchází běžně čidla. Většinou jsou kolem konekotru mastná, jak přes ně prolíná olej. proto i blbnou.

Cena cca 200kč. Jen se přešroubuje. Snadná výměna. Je v tlakovém kanálu, takže olej se nevypouští.

hodnocení

0x
Svítí na volnoběh nebo při jakých otáčkách? Po jaké době jízdy? Mimo jiné může být pricpany i sací koš ve vaně. Olej byl kdy prokazatelně poctivě měněný? Nebo jen, jak píše bear, čidlo tlaku. Pokud je mastné, tak někdy ani nefunguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]