Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterka KIA Sportage

Od: jarinfalta® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den vlastním od nova Kia Sportage benzín 1,6 z roku 2019 a zeptám se jak dlouho zhruba slouží baterka , již se začínám obávat , aby mě nenechala ve štychu , zatím se nic takového neprojevuje , ale i tak se zeptám , z baterkou jsem nikdy nic nedělal nedobíjel apod. děkuji , jezdím za 100 km za týden na vzdálenost 40 km .

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To je kus od kusu.Někdy nevydrží záruku a některá i 10 let.Těch 5 let je průměr

hodnocení

3x
Tohle se nedá přesně říct.
Origo akumulátor (z výroby) vydrží skoro vždy nejdéle. Vím i o 12+ let starým a pořád fungoval. Jakákoliv druhovýroba už tolik nedá.
Nejlepší zkušenosti mám s exide řada Premium (výdrž cca 7 let).
Preventivní výměna nemá smysl, když ještě může sloužit. Prostě čekat, až bude mít v zimě problém otočit s motorem.
Občas se stává i to, že funguje a za 30 minut už startér netočí (většinou zkrat článku), nedá se to předpovědět.
Tedy: pokud startuje a nejsou startovací otáčky až moc "líné", tak neřešit.

trtr
hodnocení

2x
Zdravím, jezdit ale kabely či booster do kufru!
hodnocení

děkuji a k tomu boosteru , který by jste doporučil?zavžuji pořídit

jenik3311
1.6 benzín? Tu nakopne jakykoli booster.
Vřele doporučuji baterku dobít elektrickou nabíječkou - před zimou a během zimy. To pomůže dost.
Slabší baterka je poznat sluchem při startování. Startér toci pomaleji. Až ten moment přijde, tak ji dát nabít.
Také je dobré myslet na to, že motor potřebuje běžet alespoň 10minut bez přerušení, aby akumulátor dobil.
Máme 1.6 benzín z roku 2017. Stále originál baterie.
jenik3311
Můj booster je
aliexpress.com/...
Možná škoda, možná ne, ale mě by od koupě odradil ten uvedený proud 7000A, při takovém přístupu prodejce bych čekal, že ve skutečnosti to poslouží maximálně jako mizerná powerbanka a slabá svítilna... Jaká asi tak bude kapacita, když reálný proud je nadsazený cca stonásobně? Jinak nic proti Aliexpresu, sám odtamtud mám minimálně vyšší stovky objednávek.
jenik3311
Otestováno týden po zakoupení u sousedovic Octavie TDI. Baterka měla 12.1V, ráno cca -5C.
S boosterem naskočil motor bez problemu.
Osvědčil se.

hodnocení

0x
Ahoj, já mám u svého Hyundai i30 2016 stále původní baterii. Zatím slouží bez sebemenšího zaváhání a to ani během zimy. Sám jsem překvapen a čekám kdy se začne něco dít.
To pak spíš přijde najednou a nečekaně, až se jeden z článků rozsype a přeruší.
007cz
Asi jste si zapomněl odpojit PMS senzor a baterii zkrátit život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]