Nejste přihlášen/a.
Tak zrovna u techto malych dodavek (nebo MPV) - nebo co to vlastne je, a pro cesty do zahranici nafta dava smysl, respektive benzin tam moc smysl nedava.
V Doblu je 1,4 T-jet, ten od 2015 plní euro 6 a je to jednoduchá klasika která se moc nes...e a jede fakt hezky, nevýhoda je spotřeba oproti oturbeným tříválcům s přímým vstřikem (což je drtivá většina novějších benzíňáků, tam si moc neomůže, resp. zlatý AD blue na naftě - Má to dost zásadních much jako ředí olej benzínem, LSPI a praskající bloky i válce, drahý servis (rozvody), malá životnost.. často rozvodový řemen v oleji což je fakt geniální vylepšení ![]()
Adblue na Fordu je perla to nechceš, na fiatu nejspíš OK... Ale bral bych spíš strší 1,6 nebo líp 1,9 MJTD ještě bez AD...
AdBlue byl problém u Partnera, toho jsem měl dříve jako služebák. Zdechlo nějaký čerpadlo, nebo co, ale musel se měnit celý ten močkový modul. Což byla rána za nějakých 70tKč, v autorizáku mi neofiko potvrdili, že to byla nějaká výrobní vada aut typu Berlingo, Partner Toyota vyrobených okolo roku 18-20. Ale u služebáku to zase tolik nevadí, akorát kapitálist už nechtěl po pěti Peugeotech už žádného dalšího, takže jsem vyfásnul právě to dlouhý Doblo. Pravda, mám verzi Cargo, takže plecháč, ale Vám jde o AdBlue. No, mohu Vás uklidnit, není vůbec třeba se toho bát. Je pravda, že Fiat žere močku podstatně víc, než Peugeot a ještě má mnohem menší nádrž. Ale jednak močka není drahá, jednak jsem vypozoroval že na tu nádrž ujedu nejaké 3.000km, takže si to hlídám a prostě doplním. Ukazatel hladiny močky to auto bohužel nemá, ale opravdu stačí po 3 tkm doplnit okolo 8 -9 litrů a je zase pokoj. Doporučuji tankovat to na pumpě z pistole, ta sama zastaví plnění, když je nádržka plná, při přelívání z kanistru to člověk zpravidla přeleje ( a ještě je to o dost dražší) .
Co určitě nedoporučuji je nechat močku odpojit. Jde po tom INSID a pokuty jsou drakonické, zrovna včera nám na školení řidičů o těchto případech říkali. Ale za mě to nestojí za to, ve srovnání s kurvítky typu start-stop, inteligentní nabíjení, hlídání průhů a pod je močka celkem v pohodě, prostě se to doleje a víc starostí s tím není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.