Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím o radu: Mám Felicii 1,6 MPI , začala mi pořád svítit kontrolka mazání. Na volnoběh, ale zhasne! Olej je v pohodě, neubývá, vyměnil jsem čidlo, filtr atd..., nic. Nevíte někdo co s tím je? Jak to zjistit? na diagnostice to nic neukázalo.
Čidlo tlaku oleje při nedostatečném mazání "propojí" mínus pól. Pokud je tedy čidlo nové proměřte na něm jestli je v motoru opravdu tlak oleje při vyšších otáčkách. Jestli na konektoru čidla bude při vyšších otáčkáh - , tak bude problém v olejovém čerpadle, které je v olejové vaně a je poháněno řetězem. Muže tam být jen ucpaný sací koš. Nemáte vanu mírně promáčklou?
Jo dík, čidlo mi dnes kámoš přeměří (tlak oleje při vyšších otáčkách). To olejové čerpadlo-sací koš, může být. Vanna promáčklá není. Známý mi tvrdí, že to vypadá spíš na nějaký problém v elektrice. Ach jó..., díky za každou dobrou radu
Samozžejmně , že závada na elektroinstalaci to může být, ale je potřeba nejprve vyloučit závadu na olejovém čerpadle a pak jít dál.
doplněno 20.09.10 11:00:Olo pokud bude čidlo ukazovt, že tlak oleje v motoru je, tak vana dolu nemusí a je potřeba hledat kde blbne elektrika . To jen v případě , že by tam tlak nebyl.
Asi mi bohužel nic jiného nezbude, než vannu demontovat...(se mi moc nechce), večer po přeměření čidla dám vědět...
Zdravím.
Vidím,že už je problém vyřešený,ale jen jsem chtěl napsat řádek k demontáži té vany. Že bych se toho příště nebál .Je tam jen cca 12 šroubku na myslím desítku klíč.Pokud máte račnu,tak je to raz-dva.A ono by stejně neškodilo té felděo po cca 15 rokách tu vanu přetěsnit Beztak tam je nějaký průsak
Tak HURÁ, čidlo už mi přeměřili a fakt bylo špatné i to nové. Koupil jsem další a je po problému! Uf! Ale další problém se začíná ukazovat, nedrží to volnoběh. Na diagnostice jim to hlásí škrtící klapu. Nevíte zda se to dá nějak přeměřit, ta klapa? Nebo popř. spravit? Je to dost peněz a v servise mi řekli, že to se nespravuje, že se to automaticky mění za novou! Bohužel na tu nemám, nevíte co s tím? Moc všem děkuji za každou radu.
Bohužel toto je dost častá závada a vyčištění často nepomůže. Většinou se opravdu klapka mění pokud to na V.A.G ukazuje na její závadu. Ceny jsou různé , nechá se koupit i za amd-autodily.cz/...
rozhlédni se po kovošrotech v okolí-nechají se věci koupit za cenu hmotnosti kovu(akorát,že musíš sám vymontovat)-což je úplně o něčem jiném než na vrakáčích,natož nová...anebo omrknout aukro,kdo má díly z Feldy,Golfa II apod-je to starý koncern.motor, a nahodit dotaz,resp.se tam domluvit-druhá nejlevnější varianta...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.