Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náprava přívěsu

Od: tom23® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,neřešil někdo opravu pruzeni nápravy vleku?
Je to jakoby náboj strceny v trubkovém profilu vymezený plastem.
Za dobu používání a neustálého přetěžování už je trochu pootocen.
Napadlo mě plastové vymezení vytahat a zavarit na pevno.
Zkoušel to někdo?
Zatím vše drží,ale radej bych predesel budoucím problémům.
Rady typu: nepretezovat vozík si prosím nechte pro sebe,ale určitě se někdo i tak najde

Náprava přívěsu
Náprava přívěsu #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

To nebude vymezeny plastem, ale ten plast a gumove spalky slouzi jako tlumic a pruzina zaroven. Kdyz to vyndate a zavarite, tak to nebude mit jak pruzit a tlumit. Vysledek bude ten, ze napravu casem rozlamete, protoze neni konstrukcne dimenzovana na to, aby tam bylo "vse natvrdo". O jizdnich vlastnostech (pokud to po tom zasahu vubec bude jeste nejake mit) asi take netreba polemizovat...

doplněno 18.01.26 18:59:

V tom pripade zauvazujte o koupi napravy s vyssi nosnosti. Nebrzdene se delaji i s nosnosti pres 1,3t. Sice jste cenove na dvojnasobku "normalni" do 750kg, ale zase to ten prives uz prezije...

trtr
*palec*, pro tazatele - repas nebo nová náprava vás nemine. Možná bych zvážil nový vozík, bývají akce. Tento bych nechal na hrubou práci,ale lepší jej na silnici nepotkat.
hodnocení

No mám vyztuzenou podlahu,má svařované oje,ne jen sesrubovane,mám nachystané nové bočnice i podlahu,jen ta naprava se mi nezdá,ale je fakt,že takhle to aspoň probere nějaké vibrace.tak pak asi jen nápravu vyměnit,až se zlomí.
trtr
No, ale je otázka, jak legálně to udělat. Docela pochybuji, že to STK udělalo bez "známosti".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]