Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia na LPG, nejde nastartovat

Od: egon® odpovědí: 10 změna:
Zdravim. Mam feldu na lpg, prepinani paliva rucne. Bohuzel v tech mrazech jsem si nevsimnul, ze mam omylem prepnuto na plyn a neslo nastartovat. Po prepnuti na benzin uz pak taky ne. V kolika stupnich cca myslte, ze se ten zamrzly plyn " rozpusti". Pozn. Baterka je v poradku, starter taky. Nemam kam odtahnout do tepla.
Diky Egon

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Teď odpovím možná hloupě a nepomůžu vám..Mám dvě auta na plyn a taky mám teď problémy se starty..A otcova Felicie 1,3 na benzín taky stávkuje..nevím, v čem se hrabat dřív..počasí moc nepřeje venkovním opravám
bear

@doutnak... Pozor na to. Plynaři jsou č**aci. Neumí dělat elektriku. Svazky poškodí a pak hledej.

Mnohdy u MPi, kde i vstřiky krom svíček stříkají (pálí) ve skupinkách střídavě dvě a dvě.

Proto je to Simos 2P systém.

Takže aby auto jelo na plyn, tak plynaři ustřihnou dráty od vstřiků a místo toho, aby tam daly dvě rozpínací relé, tak ty dráty smotají do jednoho a dají relé jedno. Pak to stříká všechno najednou jako monotronic a auto po přepnutí na benál víc žere a blbě táhne.

Měl jsem to přesně jak říkáš, kdysi u plynové..Pak jsem ji prodal a zůstal mi tu origo motorový svazek,který jsem sehnal-nový majitel ho nechtěl k autu.Teď ho nejspíš použiju na otcovu feldu..Teda jestli svazky 40 a 50 kW jsou zaměnitelné..
bear

Ano, MPi svazek je stejný pro Siemens Simos 2P pro 40kW i 50kW.

Zásadní rozdíl těchto motorů je jen FW v ECU a vačka s písty (kompresí).

U Fabie AZF, AME, AQW,... to je ještě užší kanály sání u slabší verze. U Feldy si myslím, že je sání jednotné a užší bylo jen u SPi (BMM). Ale tento detail už nevím přesně ohledně sání.

ivo®
hodnocení

0x

Přepínání ručně , to vypadá na nějaký jednoduchý systém - kontrola přepínače, pokud možno nabitá baterie..

Svíčky - vyčistit a zkusit zda hází jiskru..., filtr, podtlak,

jinak na plyn to musí jet líp něž na benzín /není v něm voda/

hodnocení

Je to tak, rucne. Tak jsem to koupil, dlouha historie. Uz se me to stalo, ale ne kdyz bylo -14. Tak po prepnuti na benzin to po chvili "chytlo"
hodnocení

Dolnim, ze to bylo pred 2 roky abych nebyl za upnyho blba...

hodnocení

0x

Můžeš koupit startovací sprej a stříknout ho do sání motoru (nebo do filtru - pokud se jinam snadno nedostaneš.

Je to nějaký plyn (myslím že éter), který při nasátí do válce a funkčním zapalování motor "nastartuje". Je lepší mít pomocníka který startuje a ty dávkuješ sprej do sání.

Pokud motor ani se sprejem nenaskočí, tak je tam ještě jiný problém.

Já jsem to kdysi kupoval pod názvem RYCHLÝ START nebo SNADNÝ START.

bear

Éter by byl drahej.

Je to obyčejnej benzín nebo čistič brzdy či něco podobného jako IPA a poháněné propanem ve spreji.

hodnocení

0x
Auta na plyn už nemám hrozně dlouho a měl jsem ještě karbecová. Začal bych tím, že bych plyn úplně fyzicky zavřel, abych vyloučil, že tam jde benzín i plyn současně a pokusil se to nastartovat na benzín. Předtím bych ale naplno nabil baterku a horkovzdušným ventilátorem vyhřál motorový prostor, jednak aby to líp točilo, druhak aby se odpařil i butan, který pod nulou mohl někde zůstat tekutý, tak aby se odpařil.
Když se nezadaří ani po dlouhém točení, tak klasicky kontrola jiskry, potom tlaků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]