Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za telefon

Od: ji7
Mám otázku jestli policie pokutuje a řeší přestupek za telefon ve správní řízení, nebo vždy zastaví řidiče při činu? Na vzdálenost cca 200 metrů.
Měli zaparkovaný Kodiaq
Dík

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jestli jste ženská, tak těm to prochází. Telefonuje každá druhá...

bear
hodnocení

0x

Vždy musí mít důkaz.

A nebo při zadržení zkouší a kecají a nějaký hejl se jim sám přizná. Pak ani tu fotku nepotřebují.

halamus

A nebo při zadržení zkouší, oblíbené je Ve správním řízení to bude dražší.

Můžete tvrdit, že šlo třeba o pouzdro na brýle.

Já se přiznal a zaplatil 200. Udělal jsem to, tak coby ne. Je faktem, že je to nebezpečné. Nebudu dělat ze sebe ani z ostatních lidí idioty.
Správně mettaxo..
bear

Úplně stejně nebezpečné je handsfree na rovné dálnici. Volant můžeš držet i ocasem, ale při telefonování přestáváš sledovat provoz za sebou, kolem sebe, před sebou a jen jsi v řežimu autopilota.

Přitom to zakázáno není.

Když budu držet v ruce pití, tak stále sleduji provoz, tak v čem je rozdíl s telefonem...

Verdikt:

Nemělo by se telefonovat vůbec a řidič by měl sledovat i ostatní kolem sebe co dělají a jak se pohybují za autem a brzdo před autem a všechny sledovat. Jen tak lze bezpečně dojet a nejezdit ála ruská ruleta (čumím jen před sebe a jedu si svoje, ono to nějak dopadne).

bear - Máte sice pravdu, ale kdyby se to bralo doslova, nesměl by se řidič za jítdy ani bavit se spolujezdcem.

JJ, manželka, děti ... zvláště dítě malé, brečící... - to je ideál - kam se hrabe telefon

Ovšem SMS psát při jízdě je opravdu cesta do pangejtu

hodnocení

0x
autozive.cz/...
Ale moc jich nebude.
k2

Co konkretne si mam predstavit pod slovnim spojenim "moc jich nebude"?

Že se nedá čekat, že by byla policie v ČR těmito důkazními kamerami s dalekohledem vybavena ve velkém počtu. A že by se jí chtělo a měla kapacity na to je používat. Zvlášť teď v zimě. Podle článků na netu je vytahují hlavně při dopravních akcích.
plzenska.drbna.cz/...
k2

Ted se v tom trochu ztracim.

Vas prvni odkaz je na "automaticky stacionarni" radar, ktery umi vyhodnotit drzeni telefonu, ktery se, dle clanku, testoval kdesi v DE. Nevim o tom, ze neco takoveho by fungovalo v CR (ale rad se necham poucit).

2. odkaz je pak na rucne obsluhovany "dalekohled s fotakem". Ten se v CR pouziva, ale troufnu si tvrdit, ze tam je nutne zastavit ridice "hned", ne jen poslat obsilku s fotkou. Opet se ale rad necham poucit.

Máte pravdu, musel jsem omylem vložit jiný z více otevřených odkazů. Na mysli jsem měl dalekohled s obsluhou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]