Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou autonabiječku vybrat?

Od: tomik® odpovědí: 7 změna:
Můžete mi poradit jakou autonabiječku pořídit? Nechci žádnou čínskou cetku!Koukal jsem na PZ280A ale nevím zda je baterie b nabíječce nebo při startování musí být má 240v připojeno!diky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Vámi vybraná je právě čínská cetka a dělá jí pro mnoho výrobců. Například Telwin.

Nabíječku doporučuji Ctek nebo DEFA

Jakou autonabiječku vybrat?
Jakou autonabiječku vybrat? #2
Jakou autonabiječku vybrat? #3
V čem jsou lepší tyhle velký nabíječky s trafem než malé nabíječky typu CTEK?
bear

Ty tři kousky a další této konstrukce kopií něčeho... jsou zároveň startovacími zdroji. Boostery.

Neumí ukončit ovšem nabíjení. Dokážou baterku i zničit.

Ona to vpodstatě není nabíječka. Je to jen hloupej trafozdroj s přepínáním odboček a pojistkou s ampérmetrem.

Něco jako kdysi Absaar.

Taková hloupá trafoludra. Klidně baterku trápí velkým proudem už na začátku a nebo jí vyvaří elektrolyt. Záleží, jak a kdo jí používá.

CTEK a DEFA případně OptiMate si baterku sami změří a ohlídají i konec nabíjení. Ideální pro nabíjení bez dohledu, bez strachu, že by to začalo hořet, atd... Prostě pro * "blbce", co jsou zvyklí auto zapojit na nabíječku jako svůj mobil na nabíječku na nočním stolku a nestarat se.

* I já to tak mám rád, ale jako booster je nepoužiješ a totální mrtvoly neoživíš (i když ty je lepší stejně vyhazovat a koupit baterku novou).

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, co chytrou nabíječku z Lidlu? Pravda, i trafo je potřebné, pokud je na tom baterka bídně - elektronika to vyhodnotí jako vadu.

ridick
hodnocení

0x

Já léta používal nabíječku z Lídlu,ta ale neuměla oživit hluboce vybité baterie. Nedávno jsem koupil Ctek 5 a spokojenost.

hodnocení

0x
I ta "chytrá" lidlovka se dá jednoduše upravit pro oživení baterky od nulového napětí, samozřejmě za cenu ztráty záruky.
Stejně tak jsem u ní úspěšně zvýšil hranici napětí pro ukončení dobíjení. A také výstupní proud, klesající v souladu s uváděným diagramem, v zavislosti na napětí od počátečních 5A na 0,8A - dává mi 6,5A až do konce :) A pro trochu oživovacího efektu mám na původně vyhlazenem výstupu hrany.
Jen jsem trochu zkoušel, co z toho jde dostat, když jsem si ji před lety jen ze zvědavosti koupil :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]