Nejste přihlášen/a.
Ty tři kousky a další této konstrukce kopií něčeho... jsou zároveň startovacími zdroji. Boostery.
Neumí ukončit ovšem nabíjení. Dokážou baterku i zničit.
Ona to vpodstatě není nabíječka. Je to jen hloupej trafozdroj s přepínáním odboček a pojistkou s ampérmetrem.
Něco jako kdysi Absaar.
Taková hloupá trafoludra. Klidně baterku trápí velkým proudem už na začátku a nebo jí vyvaří elektrolyt. Záleží, jak a kdo jí používá.
CTEK a DEFA případně OptiMate si baterku sami změří a ohlídají i konec nabíjení. Ideální pro nabíjení bez dohledu, bez strachu, že by to začalo hořet, atd... Prostě pro * "blbce", co jsou zvyklí auto zapojit na nabíječku jako svůj mobil na nabíječku na nočním stolku a nestarat se.
* I já to tak mám rád, ale jako booster je nepoužiješ a totální mrtvoly neoživíš (i když ty je lepší stejně vyhazovat a koupit baterku novou).
Jinak CTek mám, ale dneska ti umí i Čína ala Lidl za menší prachy.
Mám už druhej CTEK Polar (potřebuju dva) a oba už fungují přes 6 let (6 a druhej 8) bez závad.
Kamarádovi jen u jednoho kousku odešel mikrospínač, ale nic co by nešlo přeletovat mikropájkou a ten samej koupit v gme nebo tme.
Opět koupím CTEK.
Lidl má příšerně levný kabely. Popraskají v mrazu a celkově je i obal takový šunt z plastu.
CTEK má i gumový obleček a řada Polar lepší kabeláže odolávající mrazu co se nelámou.
0x
Stejně tak jsem u ní úspěšně zvýšil hranici napětí pro ukončení dobíjení. A také výstupní proud, klesající v souladu s uváděným diagramem, v zavislosti na napětí od počátečních 5A na 0,8A - dává mi 6,5A až do konce
Jen jsem trochu zkoušel, co z toho jde dostat, když jsem si ji před lety jen ze zvědavosti koupil
Spuštění nabíjení - od nuly prostým přidaným tlačítkem, které zmacknute pustí natvrdo vnitřní spínaný zdroj cca 19V na výstup, stačí podržet pár vteřin a pak už normálně spustit nabíjení.
Zvýšení napětí ukončení - najít který z drátu vede kladný pól výstupu do ovládací desky, ten přerušit a "nastavit" o usměrňovací diodu například. O ubytek na ní se napětí zvedne, ale je potřeba počítat s tím, že displej o stejnou hodnotu ukazuje míň.
Zvýšení proudu - je tam kousek asi 3cm odporového drátu, dle všeho má funkci bočníku pro snímání proudu, zkusmo jsem ho proletoval... Ale to asi ještě upravím, takhle to dává prostě až do ukončení těch 6,5A a nejde tak použít pro malý baterky a pravděpodobně ani výstup nebude střílet žádné špičky, ale prostě jen plný vyhlazený výstup přetíženého zdroje, to jsem ještě nezkoumal.
Jinak právě ty špičky na výstupu jsem dostal prostým odstraněním výstupní filtrace a naopak posílením kondiku sekundaru zdroje, takže regulační mosfet nemá na výběr a místo regulace proudu přes tlumivku a kondik se musí poprat se spínáním těch 19V přímo do baterky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.