Je to stejne jako kdyz driv meli automaty na volici krome D (drive) take treba 1 a 2.
Jednoduse se tim prepne prevodovka do modu, kdy neradi nejvyssi prevodove stupne, takze cely jizdni rozsah se rozprostre mezi mene stupnu.
Je to uzitecne pri tahani neceho tezkeho, pro lepsi brzdeni motorem z kopce nebo treba pro sviznejsi zrychleni.
Pri stalem zapnuti by ale byl pri srovnatelne jizde vice vytoceny motor s vyssi spotrebou, pripadne by (v Nemecku na dalnici) nemuselo jit dosahnout maximalni konstrukcni rychlosti.
Pri beznem pouziti auta to prakticky nikdy nevyuzijete.
Vaše vysvětlení dává smysl..Ale tohle auto má na voliči funkci L - neplést s režimy 4h,4l a 2l,které jsou mimo na jiném ovladači..Pak má volič,jak píšete volbu 1,2 a dále klasikuD,N,R,P..Takže to tlačítko,na které se ptám je dost navic,nebo zbytečné, ne? Já to sám nevím..Jde o to,v jaké kombinaci to celé lze použít a za jakých podmínek..Měl jsem dost aut,ale s touhto kombinací jsem se nesetkal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.