Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bzučení za jízdy

Od: clio odpovědí: 5 změna:
Dobrý den dnes sem pořídil Renault Clio 1.4 72 kW rok výroby 2004.
Při jízdě v autě od motoru jakoby bzučí
Při jízdě z kopce na neutrál to přestane co to může být? Díky všem za odpověď
doplněno 05.01.26 19:12: Teď sem do toho vlezl měl neutrál na místě a dělá to i při přidání plynu jen tak.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

To muze byt nejaka kladka kolem remenu, kazdopadne s "diagnostikou" bych pockal na nejake normalni pocasi. V techto mrazech nejsou ruzne divne zvuky uplne nenormalni...

clio
hodnocení

Je to možné i po 60 km? Jasně že tam auto nějakou dobu stalo nešel ani otevřít kufr jak byl zmrzlý XD já autům moc nerozumím řekl mi pan že je to taky mrazem ale bojím se
Jestli s tím můžu dal jet rychlosti tam jsou suprově a spojka zabírá krásně jede to dobře
Bylo mi řečeno že to může být spojkové ložisko
Při zmáčknutí spojky je to pořád stejný nic nechrastí jak říkám jen když jedu tak to bzučí dost hlasitě na neutrál když přidám taky
Když jedu z kopce na neutrál tak je ticho

kahuna
hodnocení

0x

Ahoj, mám Clio II. 99 1.2 16V... Nejšpíš to bude řemen od alternátoru... (popřípadě rozvoďák)... Zkus se na něj podívat, na diagnostiku bych se vykašlal... jde o snadnou výměnu - relativně v rámci možností :-D

clio
hodnocení

Zdravím tak díky podívám se ... Můžu s tím popojizdet do práce? Cca 10 km tam a zpet?

asd1
hodnocení

0x

Obvykle nějaký ložisko. Pokud zvuk závisí na otáčkách motoru tak je to od motoru po vstupní hřídel převodovky, pokud závisí na otáčkách kol tak od výstupního hřídele převodovky po kolo (včetně zadních kol). Pokud reaguje na vyšlápnutí spojky tak někde v převodovce, např. vypínací ložisko..

Pokud to je "motor", tak 1. shoď drážkový řemen, protoč a je jasno jestli to je na pohonu agregátů nebo jinde. Můžeš si i zatočit kladkama jestli ucítíš "hranatý kuličky" nebo velkou vůli... Bez sundání řemene můžeš postupně po jednom máznout ložiska - když ztichne nebo změní zvuk tak je to ono.

Ložisko obvyke vrní nebo píská.. Bzučí spíš alternátor (např. mezizávitový zrat ve vinutí..)

Jestli s tim můžeš jezdit - volejte věštce *zed* Může to vydržet desítky tisíck km, nebo se taky rozsypat hned při nastartování (a pokud to je napínací kladka rozvodu tak z toho bude potkan *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]