Mám Punto 1.2, a sundaval jsem víčko od oleje a když jsem to víčko vracel, tak jsem dotkl asi motoru a dostal jsem kopanec jako kráva. Nevíte někdo od čeho to může být? Motor totiž normálně běží. Jestli mi to dá kopanec znovu už raději zkoušet nebudu.
Za běhu motoru? Dotkl jsi se popraskaných zapalovacích kabelů. Pokud u vypnutého, tak statická elektřina...
punto
Za běhu motoru ale zapalovacích kabelů jsem se nedotkl. Dotkl jsem se možná něčeho v okruhu tak 5 cm od víčka. Jsou tu nějaké kabely a čidla ale ty nevím k čemu jsou.
Někdo si namontuje na auto antistatický pásek aby eliminoval statickou elektřinu. Něco jako automoto-eshop.cz/...
vernon
Je to jednak zbytečné, kvůli uhlíku v pneumatikách je auto uzeměné, jednak nabitej je člověk (oblečení), ne auto. Takže čím lépe je auto uzeměné, tím větší šlupku dostaneš...
riva
Nějak jsem to nepotřeboval řešit, těžko říct jaká je schopnost pneumatiky odvést náboj. U některých gum (nešpinící) asi malá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.