Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s povinným ručením

Od: michal2

Nevíte, kde si sjednat levné pojištění auta? Moji kamarádi to řešili přes PorovnejMe, ale pro mě to vyšlo docela draho.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V podstatě všechny srovnávače jsou na tom stejně a vždy závisí pouze na parametrech auta a datech o klientovi. Pokud chcete používat srovnávače, v pořádku - ale pak se ozvěte té "nejlevnější" pojišťovně a řekněte, že byste si ověřili možnosti - dostanete se o dalších 5% níž (provize pro srovnávač).

A jaké je nejlevnější? Když nemáte nic... to je zadarmo. Ono totiž - kdo chce opici, musí mít na banány.

k2

To opravdu neni o opicich a bananech, ale o nenazranosti pojistoven. Rozdily za totozny produkt muzou byt obrovske, ale pokud nekdo chce sponzorovat pojistovny za nic, tak je to jeho volba...

Nemyslím si. Jasně - některé pojišťovny jsou dražší svou nabídkou, proto nerozporuju to porovnání. Ale pokud jste byl někdy i poškozeným, možná vám dojde důvod těch cen.

k2

Vy tedy platite to nejdrazsi na trhu, aby se pripadny poskozeny "mel dobre" a pokud ten rok nenabourate, tak Vas alespon hreje pocit, ze se ma dobre "Vase" pojistovna?

A jaka je tu tedy spojitost s tou opici a bananama?

K2 - nemám chuť se s anonymem hádat - o placení nejdražšího jsem nepsal a nikoho nepodporuju... ale taky vím, jaké problémy jsou i s povinným ručením u těch nejlevnějších a jaké mají záludnosti. Je zbytečné diskutovat s vámi - nezlobte se na mne, reagovat již nebudu.

k2

Ja ale nejsem anonym. Hadat se nechci, pouze se Vas (slusne) ptam. Vite, jake jsou problemy a zaludnosti, ale sdelit (nam) to nechcete. Proc jste tedy vlastne vubec odpovidal tazateli?

Porad jste mi stejne nevysvetlil to s tou opici...

Tak vám to zkusím trochu přiblížit. (neměl jsem vloni čas... )

1) - kdo chce auto, musí mít peníze na jeho náklady. Nejen palivo, servis, ale třeba i pojištění. Když má málo peněz, měl by mít i havarijní pojištění. Když má peněz dost, případná nehoda ho neomezuje v životě (má víc vozidel nebo si může koupit ihned jiné...) - Takže tady ta opice a banány. Chci auto, tak musím počítat s náklady vč. povinného ručení a nebudu si předělávat do auta s 6ti litrovým motorem motor ze sekačky kvůli POV - že? Takže kupuju už od začátku přiměřeně možnostem a s POV prostě počítám.

2) - cena pojištění je opravdu různá a jak jsem psal, srovnávače můžou být začátkem k hledání - ale když vybírám, dívám se i na detaily krytí. Setkal jsem se v minulosti s pojišťovnou (netuším, jestli už je to krachnuté nebo zakázáno), kde byla sleva za spoluúčast. Dokážete si představit pojištění odpovědnosti slevněné o 30% s podmínkou, že budete mít spoluúčast 20-30% na pojistném plnění? ANO - jednalo se o povinné ručení.

Další záludnosti jsou třeba v řešení plnění - podnikatelská pojišťovna byla vyhlášená svou neochotou a pojištěné osoby se občas musely dostavit k soudům. Až tak to bylo šílené - jste pojištěn, ale pojišťovna plnit nechtěla a docházelo k občansko-právním sporům. Ty informace sice byly snad před 15ti lety, ale od té doby jsem se jim vyhýbal. Raději si zaplatím o 200 za rok víc, když mám jistotu bezproblémového řešení pojišťovny.

Další je například připojištění asistence. Toto spousta lidí neřeší. Ale když máte problém, nutná oprava na místě či odtah, částky se základním pojištěním můžou být šílené (i když máte představu, že jezdíte kolem komína). Osobní zkušenost, kdy odtah osobáčku do míst bydliště místo smluvně uvedené opravy na místě (servisní mechanik by opravil za minutu, ale prostě odtahovka není servis a práce na místě se omezila jen na výměnu akumulátoru - což teda nebylo nikde v podmínkách). - Zaplatíte pak třeba 3tis Kč za uvolněný káblík nebo padlou naftu.

3) - Vrátím se k té částce pojistného. Srovnávače se zdají opravdu levnější než přímá pojišťovna. Uvědomme si, že oni to zdarma nedělají - takže pojišťovna je schopna se dostat na stejnou nebo nižší částku bez zprostředkovatele.

Proto - posoudit přes srovnávač můžeme, porovnáme si položky připojištění - a následně kontaktujeme onu pojišťovnu, že bychom chtěli pojistit přesně takto, ale bez zprostředkovatele (který tedy opravdu otravuje opakovaně celý rok a nutí další produkty).

Stačí takto?

hodnocení

3x

Proč mne hned napadlo, že jde o reklamu?

Vaši kamarádi to přeci řešili jinak. Vy sám víte, že je daleko více srovnávačů. Zkuste jiné srovnávače, určitě to bude lepší.

doplněno 31.12.25 15:46:

Asi jsem se strefil, přišel jednou, dal odkaz na pojištovnu a už nic.

hugon

Na kterou pojištovnu dal odkaz?

na srovnávač, překlepl jsem se. Vadí to?

asd1

Taky si myslim, "nenápadná" reklama na ne moc známý srovnávač..

Spam = smazat a dát ban.

jir
hodnocení

1x
Pošlete výpověď. Oni se ozvou a zeptají se, proč chcete pryč. Řekněte, že máte lepší cenu a oni vám navrhnou snížení ceny, jen abyste u nich zůstal. Já se tak dostal z 5400 na 2500, stačilo dát výpověď...

olin
hodnocení

0x

Na povinné na auto zkus mujfox.cz/...

hodnocení

0x
Vyzkoušejte si pojišťovnu Pillow…. pillow.cz/...

karlikmarlik
hodnocení

0x

Rozhodně použít srovnávač, napřímo u pojišťovny se to nevyplatí, respektive není výběr. Za mě zdaleka nejlepší srovnávač povinne-ruceni

hodnocení

0x

Ovlivněn reklamou v TV jsem zkusil rixo.cz
Nabídli mi pojišťovnu s cenou o dost nižší než jsem platil před tím.

Za rok přišla z té samé pojišťovny složenka na hodně podobně nízkou částku a zároveň za pár dní volali z RIXO.
RIXO se u té samé pojišťovny nedokázali dostat na stejnou částku.

Takže za mě v pojišťovně ví, že jsem se k nim dostal přes RIXO, ví že pokud mi RIXO nabídne lepší cenu tak odejdu.
Proto záměrně u těchto zákazníků podlezou cenu u RIXA.

Takže jako zákazním jsem spokojen. Když se dva perou...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]