Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesvědčit mamku na povolení řidičáku

Od: enabler* odpovědí: 8 změna:

Chci si udělat papíry na 125ccm ale mamka mi to nechce povolit...prostě se o mě bojí to chápu ale ja sem na sebe opatrnej a snazil bych se jezdit zodpovedne...tatka ma motorku 600 ale mamka mi to proste nepovoli...tatka by nebyl proti :D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Úplně jednoduše- podle toho tedy, kolik Ti je. Udělej si řidičák rovnou i na auto. Mamku přesvědčíš tím, že jí ukážeš požadavky zaměstnavatelů v inzerátech na práci. Téměř všude chtějí cizí jazyky a řidičák.

enabler*
hodnocení

je mi teprve 15...

marenka*

Tak to je na nic. *plac*Tak zkus říct taťkovi, ať to na mamku zkusí s tím, že řidičák je hlavně o tom, že Tě naučí dopravní předpisy. Tím spíš budeš jezdit bezpečněji. ;)

pepane*

;)Jasně přes taťku.Neměl i on řidičák na motorku v tvém věku?Jestli ano, tak mamču ukecáte.Držím palce.

Furt lepší řidičák, než jezdit na černo.*stop*

hodnocení

1x

ta snaha o zodpovědné ježdění se ztratí, až ti vítr rozcuchá vlasy a zažiješ to první opojení...

nejenom mamka ti brání... bránit ti budou i v autoškole, protože na 125 ccm, teda řidičák A1 musíš mít 16let.

Je ti 15, můžeš si udělat AM, který opravňuje k řízení malého motocyklu nebo mopedu s maximální konstrukční rychlostí do 45 km v hodině - např moped nebo malý motocykl.

Počkal bych a dělal řidičák A1, protože rozšiřování na vyšší je vždy dražší, jak udělat více oprávnění najednou...

najdi si zatím holku, ale také aspoň 15 tiletou... motorka tě přejde.

ar*
hodnocení

0x

Tak to dohodni s tátou a je to, ale mamka bude asi pěknej generál co? poradte.cz/...

rrr*
hodnocení

0x

Zeptám se, kolik Vám je? Nic ve zlém, pokud je Vám je Vám 17 a více, tak to nemá cenu řešit, navíc motorka v dnešní době není nic extra. Nic pro motorkám, ale auto je auto. Mám taky rád moto, ale dnešní době už bych na tom nejel, možná na vesnici.

eulalie*
hodnocení

0x

Ahoj, chceš být dobrovolným dárce lidských orgánů? Není to trošku brzy v 15 letech? Jezdit v plném provozu, to není jako hra na PC. Tam se nemůžeš portnout do jiného levelu apod. Tam stačí maličký okamžik, setina sekundy a zpět špatné rozhodnutí nedáš. I když by ses snažil jezdit zodpovědně, Tvoje mamka Tě asi ještě vidí jako nedospělého mladého chlapce. Nezlob se proto na ni a nepřemlouvej ji. Navíc fakt vyjde levněji, když počkáš ještě 3 roky a uděláš si pak řidičák na auto (a tím pádem můžeš řídit i malý motocykl). A nejhorší, co můžeš udělat, je chodit za mamkou a neustále ji přesvědčovat o své možné zodpovědné jízdě a získání řidičáku. Tím ji akorát zatvrdíš v tom, že Ti do nepovolí. Snaž se jednat zodpovědně v životě - třeba ve škole. A může se stát, že Ti maminka dovolí. Ale ona má o Tebe úplně obyčejný mateřský strach o svoje dítko, tak zkus pochopit taky ji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]