Nejste přihlášen/a.
Čím po mytí ušušit auto, aby se co nejméně poškrábal lak, ale auto se dokonale usušilo?
Beze stop by se snad dalo silným proudem vzduchu odfouknout kapky vody a potom usušit teplým vzduchem...když se neutřou kapky, třeba jelenicí, zůstanou po nich stopy, ať už sušíme vzduchem, na slunci nebo infrazářiči...
Jelenicí dokonale promočenou, teda dobře změknutou, se dá setřít voda z laku i ze skla bez stop. Zbylá vlhkost se rychle vypaří, zvláště když je lak ošetřený nějakým prostředkem..
doplněno 18.09.10 19:50:Jelenici ještě před tím, než začnu mýt auto, namočím do vědra s čistou vodou. Po umytí auta jelenici opatrně vyždímu v rukách, (ideální by bylo ji prohnat mezi dvěma válečky a vylisovat z ní vodu) a roztaženou ji hodím třeba na střechu, a táhnu k sobě... když nasaje vodu, znova vyždímu a podruhé stáhnu to místo na střeše. Potom už je lak skoro suchý. Roky jsem používal i seprané dětské pleny, byly bezva, nepouštěly chlupy a dobře sály vodu. Dnešní plenky by asi nebyly vhodné...
Čím? Léty osvědčená klasika jelenice. Vydrží roky a nezanéchá čmouhy. Dnes se prodávají i umělé jelenice, ale pravá je nejlepší. Občas se nechá koupit na aukru. Cena bývá jak kdy ,ale jak jsem psal vydrží spoustu let.
doplněno 18.09.10 19:14:třeba tady aukro.cz/...
Díky mockrát za odpověďi, chci se ještě zeptat, jaky by jste doporučili nejlepší autošampon, aby se ten lak ošetřil? Na ceně nezáleží třeba i nějaký za 500,-, ale musí být k sehnání v našich benzinkách v ČR...
Abych pravdu řekl, tak je to celkem jedno jaká to je značka. Buď jsou šampony které obsahují přímo vosk, ty já osobně nemusím a nepoužívám, protože auto stejně není pořádně napastované a na okna to taky není to pravé ořechové. Raději použiju normální autošampon třeba SHERON a pak auto napastuji nečastěji používám SIMONIZ. Těch přípravků je spousta dobrých, třeba dobrá je i MA*FRA.
Používám autošampon s rozpuštěným voskem. Nejprve vůz omyji od bláta a prachu čistou vodou (smetáčkem) a pak ještě jednou teplým roztokem toho autošamponu (houbou) a karoserie se blyští jak psí žlázy (venkovní).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.