Nejste přihlášen/a.
Zdarec,
tohle je trochu dotaz jako od absolventa autoškoly s čerstvým ŘP, ale snad odpustíte, neboť vždycky jsem jezdil s naftou, měl jsem svoje auto a i v autoškole jsem se učil tankovat nafťáka.
Teď tankuju benzin a znám obecné pravidlo, že pistole by se měla zasouvat co nejhlouběji do nádrže kvůli odsávání pár. Já když zasunu tu pistoli co nejhlouběji u Giulietty tak se mi povysune o něco zpět, myslel jsem, že je to vada, protože mám menší vůli hrdla nádrže (a nevím, jestli je to vada nebo ne, šrouby nad hrdlem co jsou schovany byly dotažený, možná nějaký těsnění?)
Dneska jsem tankoval Kamiqa, kde žádná vůle u hrdla není a taky se mi ta pistole povysunula zpět a viditelně byla zaháknutá za ten prstencový výstupek u pistole a vypadalo to, že přesně k tomu tam je.
Takže je to tak v pořádku a když jsem někde slyšel, že by ta pistole měla být zasunuta co nejhloubější tak to není myšleno do slova...nebo je to pro lidi co mají tendence tankovat až po okraj hrdla? Díky moc
1x
To že se má pistole pořaládně zasunout je důležité také pro včasné ukončení tankování, protože chvilku trvá než pistole vypne po nasátí paliva. Když je pistole jen z malé části zasunuta může palivo vychlejstnout ven.
Tenhle autostop snad je i u nafty. Aspoň jsem to tak vídal, když jsem dělal závozníka, že řidič zasune pistoli, pustí a jde zatím klábosit s ostatními, než se mu natankuje těch cca 160 litrů (stejně to bylo úžasné, denní nájezd cca 80 kilometrů, odben 160 litrů (někteří řidiči radši brali denně 80 litrů), to byl krásnej průměr 100 na 100). Tankování se ukončí samo a on to jen dorovná na celý litr, aby se nemusel tahat s nějakejma decilitrama (byl to vlastně jeden ze závozníků (někdy já, někdy kolega, většinou kolega, protože si chtěl pokecat se skladnicí), který šel hlásit do skladu, kolik jsme natankovali, ale i řidič to do nějakejch papírů musel psát).
Tak jsem si všiml, že je tam nějaký šedý plíšek, který hádám brání v přetečení paliva? Ale na všech tutoriálech a fotkách je více dole a prakticky kryje celý otvor nádrže..já ho mám moc nahoře...může to zapříčinit, že mi tam hůř drží pistole a případně je nějaká možnost jak ho nenásilně a nedestruktivně naštelovat zpátky?
@jarin: A co vlastne resite? Funguje-li automaticke vypinani=pistole je zasunuta dostatecne bez ohledu na plisky, vuli, srouby ci tesneni.
Není nad to, jako když byl před 50. roky u benzinky "čerpadlář", který natankoval to, co si zákazník přál. S postupem času a moderních technologií se dnes musí řišit nepředstavitelné prkotiny.
Zlaté staré časy.
Pamatuji dobu, kdy se "mix" tankoval přs speciální červenou konev - do konve se napustil benzín, odměrkou se tam nalil olej a konev měla zvláštní ruční míchačku, kterou se to promíchalo. Z konve se to potom nalilo do nádrže.
Potom bylo automatické přidávání oleje přímo v tankovací pistoli - tam mohlo dojít k tomu, že olej netekl a potom bylo zle a motor se mohl zadřít.
Tak jsem dneska tankoval a problém teda je, že ta pistole tam moc nedrží v té nádrži, musím ji přidržovat lehce rukou, protože jinak by tak půlka až dvě třetiny vylízala ven...jestli by mohlo dojít k přetečení to nevím :D
OT. Řidič- s konví si nepamatuj, ale někteří majitelé dvoutaktů brali tzv vrchní mazání-čerpadláři sdělili kolk budou brát benálu a ten z odměrné lahve nali olej a pak doplnil benál. Osobně jsem bral jen mix vždy OK. pak udělali novou čerpoačku a sestra (nechal jsem ji svého písta) tam podruhé natankovala mix a ujela jen půl kiláku-zadřená klika. Jenže udělala chybu nereklamovala , bylo jich víc a dostali krom segry odškodné-hjistilo se, že měli vadné čerpadlo!
Jarin- co popisujete se mi nestalo a to jsem tankoval do hezkých pár aut-nejhorčí byl před mnoha lety strčit pistoli do A-20 odathovky- pod bočním rámem a šla tam pistole hodně špatně.Jinak běžně tankuji krom LPG -pistole do nádrže co jde a spoušť držím až do cvaknutí.
Jsem dneska natočil ale bohužel nejde vložit soubor. Problém je, že když zasunu pistoli, tak v hrdlu nádrže je menší vůle a pistole tam špatně drží. Když ji zasunu na doraz, tak se povolí a zahákne se kroužkem o hrdlo. Ten kroužek je jinak vidět hlouběji v hrdle. Jestli tak jak to mám na fotce je to správný zásun :D tak pistoli musím přidržovat rukou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.