Nejste přihlášen/a.
3x
0x
jak píší kolegové - na motor 1,9 (ať turbo nebo ne) má být baterka 72Ah...
Další věcí je u nafty padání paliva - u VW 1,9D 50kW - já si na obě starší toleda doplnil balonek a při delších stáních (více dnů) jsem si nejdřív zacupoval balonkem před startem.
50Ah dávali v áááčkách z benzíňáků nových do starých naft při prodeji - ale po zkušební jízdě, při podpisech papírů "šli nachystat" - vyměnili často baterii, občas kola ![]()
0x
Já bych koupil novou baterku, není to až taková velká investice. Budete mít na dlouho po starostech, Desulfatační nabíječky a nabíječky z ali nebo temu jsou krámy, kterými baterku maximálně dorazíte. Pokud přeci budete chtít nabíječku, počkejte na akci v lidlu, mám ji a funguje dokonale. Stála asi 500,- ,ale viděl jsem v letáku nějaké nové asi za 300,-.
Ale Lidl nabíječka patří mezi ty lepsi, za ty prachy neni co řešit.
LIDL má nabíječek víc variant. Asi všechny jsou "Ulitmate speed".
Některé jsou fajn za danou cenu, osobně jsem kupoval 4 typy a z toho 2 daroval a jeden vyhodil.
Velkou nevýhodu vidím u všech v jejich "inteligenci" - pokud máte vybitý akumulátor pod cca. 8V, nabíjí baterii jako 6V. Zázračný "Starterbox" nejde natvrdo nastavit na 12V a když máte takto vytlučenou aku, tak prostě nenastartujete ani nedobijete.
Největší zklamání tedy bylo ULG 12B3 - po dvou pokusech jsem ji daroval.
UMAP 12000 C4 používají kamarádi na dobíjení telefonu na rybách, při mém prvním pokusu o nastartování jsem zjistil, že po týdnu na dovolené se svévolně vybilo.
ULGD 5.0 D2 používám na dětské autíčko 12V a pravidelnou "kontrolu" osobáčku s 40Ah.
Ono stačí připojit nachvilku jinou bateriii nebo obyčejný 12V zdroj do zásuvky na baterii a zapnout spolu stím i nabíječku. Nabíječka se chytne a pak už jede.. Nabíjel jsem takhle už několikrát totálně vybitou baterii. Jen to ošálíš a pak se chytne sama. Ale je to opruz.
Skvělé nabíječky jsou japonské ultimate(jednička dvojka trojka...) podle výkonu a vymožeností. Mám trojku asi za 3000kč, používám ji jako konzervační u veterána. Dobije na 100procent, nějakou dobu počká, zatíží baterii odběrem a o čtvrtinu ji vytluče a zase ji nabije na 100procent. To se opakuje. Co se právě děje a jaké je napětí ukazují diody.Nabíječky vyrábí Honda.
0x
1. při běžícím motoru po jízdě
2. 15 minut po chcípnutí motoru
3. nevíme jaký je spoleh na ten měřák, jestli neměří blbě
Pokud tyto hodnoty dodáte, tak budeme chytřejší.
Ale samozřejmě baterka vyrobená před osmi lety je nejspíš před smrtí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.