Zdravím, po dvoudenním stání jsem ze zvědavosti změřil napění na baterii a je 12,26V a parametry baterie jsou 50Ah a 540A startovací proud. Ptám se, protože se mi zdá auto dýl startuje a tak nějak pomalu to točí... Je to 1.9 nafta common rail
Dost slaba baterie na naftáka v zimě budeš asi se startama smutnej to je tak na benzínovej motor Na start nafty aspon 72Ah Koukni jaká se ti tam vejde a scháněj novou
Já jen malou poznámku k tomu měření napětí, respektive 2. Zaprvé měřit až pár desítek minut po odemknutí auta a otevření kapoty, jinak to zkreslují odběry všeho "živého" v elektrice auta. A druhá věc, když vidím ten měřák, tyhle levné multaky při opotřebení kontaktů přepínače rozsahů někdy ukazují odlišné hodnoty při různé polaritě - jistější je změřit obě polarity, jestli se údaj neliší a pokud ano, tak přepínačem zavrtět, nebo oba údaje zprůměrovat.
Baterka je nabitá na +- 57 %. Je potřeba ji dobít. Novou ještě nekupovat. Pokud se to bude opakovat, tak teprve koupit novou. Také můžete mít nějakou závadu nebo něco zaplého a nemusí to být baterkou
jak píší kolegové - na motor 1,9 (ať turbo nebo ne) má být baterka 72Ah...
Další věcí je u nafty padání paliva - u VW 1,9D 50kW - já si na obě starší toleda doplnil balonek a při delších stáních (více dnů) jsem si nejdřív zacupoval balonkem před startem.
50Ah dávali v áááčkách z benzíňáků nových do starých naft při prodeji - ale po zkušební jízdě, při podpisech papírů "šli nachystat" - vyměnili často baterii, občas kola
Mám dobrou zkušenost s funkcí nabíječky desulfatace. Zpravidla dokáže slušně oživit starou baterku, sníží její výstupní odpor a zvýší zbývající využitelnou kapacitu. Já mám teda nějakou noname z Alíka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.