Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit nebo nekoupit novou baterii

Od: spezza odpovědí: 14 změna:
Zdravím, po dvoudenním stání jsem ze zvědavosti změřil napění na baterii a je 12,26V a parametry baterie jsou 50Ah a 540A startovací proud.
Ptám se, protože se mi zdá auto dýl startuje a tak nějak pomalu to točí...
Je to 1.9 nafta common rail

Koupit nebo nekoupit novou baterii
Koupit nebo nekoupit novou baterii #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dost slaba baterie na naftáka v zimě budeš asi se startama smutnej to je tak na benzínovej motor
Na start nafty aspon 72Ah
Koukni jaká se ti tam vejde a scháněj novou

hodnocení

1x
Jezdíte krátké trasy? Dobíjíte baterii někdy-čas od času nabíječkou? ZKUSTE ji dobít a uvidíte..Je z roku 2017,takže už má nárok na odchod do nebe;)
spezza
hodnocení

Jezdím 20km tam a 20 zpět.
To je málo..Nabíječku máte?
spezza
hodnocení

Tak jsem objednal nabíječku, uvidíme jestli se to zlepší
Jasná věc..Nabíječka se do budoucna "neztratí" ;)

hodnocení

1x
Já jen malou poznámku k tomu měření napětí, respektive 2. Zaprvé měřit až pár desítek minut po odemknutí auta a otevření kapoty, jinak to zkreslují odběry všeho "živého" v elektrice auta. A druhá věc, když vidím ten měřák, tyhle levné multaky při opotřebení kontaktů přepínače rozsahů někdy ukazují odlišné hodnoty při různé polaritě - jistější je změřit obě polarity, jestli se údaj neliší a pokud ano, tak přepínačem zavrtět, nebo oba údaje zprůměrovat.

k2
hodnocení

0x

Jen ze zvedavosti: opravdu tam originalne patri takto "mala" baterka?

spezza
hodnocení

Na Fiat Bravo 1.9 asi nee
Přijde vám dle fotky,že by se tam větší vlezla? Myslím,že nee.

kolik
hodnocení

0x

Baterka je nabitá na +- 57 %. Je potřeba ji dobít. Novou ještě nekupovat. Pokud se to bude opakovat, tak teprve koupit novou. Také můžete mít nějakou závadu nebo něco zaplého a nemusí to být baterkou

asd1
hodnocení

0x
Víc napoví pokles napětí při startu,pokud nepadá pod ca 10V tak je baterka ok a problém je jinde, prechodak v kabelazi, pridreny startér apod.

hodnocení

0x

jak píší kolegové - na motor 1,9 (ať turbo nebo ne) má být baterka 72Ah...

Další věcí je u nafty padání paliva - u VW 1,9D 50kW - já si na obě starší toleda doplnil balonek a při delších stáních (více dnů) jsem si nejdřív zacupoval balonkem před startem.

50Ah dávali v áááčkách z benzíňáků nových do starých naft při prodeji - ale po zkušební jízdě, při podpisech papírů "šli nachystat" - vyměnili často baterii, občas kola :(

hodnocení

0x
Mám dobrou zkušenost s funkcí nabíječky desulfatace. Zpravidla dokáže slušně oživit starou baterku, sníží její výstupní odpor a zvýší zbývající využitelnou kapacitu. Já mám teda nějakou noname z Alíka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]