Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepání motoru po výměne oleje (Fabia II 1.2 TSI

Od: andrej1 odpovědí: 12 změna:

Zdravím, po výměně oleje a ujetí zhruba 350 km začal motor divně klepat, viz zvukový soubor v příloze. Olej jsem kontroloval, neuniká. Dokázal by někdo, prosím, alespoň zhruba určit, v čem by mohl být problém? Předem děkuji za odpověď.

Motor.m4a185.8 kB

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Kolik km má najeto celé auto?

Když sešlápneš spojku v neutrálu, tak to přestane?

Když koukáš na pohon řemenu altíku a klimatizace, klepe se kladka?

Když zapneš klimatizaci a alternátor zatížíš třeba výhřevem zadního skla, všema světlama včetně mlhovek, větráku na 4ku a případně výhřevu sedaček, ztichne to?

...

Odpověz na všechny body.

andrej1
Zdravím,
- najeto mám 160 000 km.
- spojka na neutrál bez efektu.
- všetky kladky drží.
- pri zátěži žádný efekt.
bear

Spojka v neutrálu -> v převodovce tedy volné ložisko nerachtá

Nájezd km moc ještě nenaznačuje, že by spojka byla KO a nebo ta převodovka i když je to tak na hraně (záleží, jak a kdo s tím jezdí).

Jestli zapnutej klimakompresor nebo zatíženej altík nezklidní motor, tak pohon a kladky opravdu OK.

Ještě mě u TSi napadá na opačné straně hlavy motoru vodní pumpa a její pohon řemínkem od vačky, ale kdo ví.

Pak už jedině poškozená kladka na nějakým hydroštelu, atd... prostě opravdu asi něco uvnitř motoru. Pokud jste to prošel vše, tak bohužel.

bear

Asi bych začal prvotně měnit rozvody a hlavně lišty s napínákem.

7777
hodnocení

0x

Nemám zkušennost se škodovkami, ale u některých aut po nalití nového řídkého oleje se motor ozývá. Mizí to s najetými kilometry. Diskutoval jsem o tom s technikem od Castrolu, který mi vysvětlil laicky tlumočím-prvních 5tis, km pořádně nemaže, dalších 5tisíc je to dobré, je již zahuštěn karbony, a dalších 5tis.km dře.

doplněno 10.12.25 20:42:

Byl to olej castrol specifikace 707 00 longlive- o tom tu dále hovořím. Pro motory T5 byl předepsán.

asd1

Ten technik od kastrolu byl leda tak chytrá lama ;)

bear

Castrol sám o sobě má velmi špatnou pověst hlavně ve Volvo klubu, jakej je to karbonovací shit olej nekvalitní.

7777

A co vy považujete za dobrou značku oleje vyrábějící sortiment pro všechna vozidla?

bear

Shell a Mobil.

Rozhodně ne Mogul nebo Castrol.

bear

VAG si taky předepisoval Castrol a jak to s motory dopadalo. Třeba u Audi rolny kladek u vaček KO, Passaty B6ky a jejich vymlácená osička pohonu olejového čerpadla, atd...

Longlifem černý vnitřek motoru jak bota, atd...

Kdo nevěří, tak ať si to tam leje dál a nebo koukne na youtube, kde se motory rozebírají.

Měl Mobil nikdy motor nezašvihal a s Metabond CL ho mám vždy čistej a 16V rozvody stále necvakaj ani 2001 roční Fabii.

77778

Ten mobil asi ano. Jinak na ty castroly jsem jezdil 10válcovým touaregem, pak pětiválcovým T5, a v současnosti V6TDI.Nebyl jediný problém, tak proč castrol dehonestikovat.10ti válec jsem měl nový, najej jsem na něm 230kma úspěšně se prodal.Pětiválec byl též nový, ale byl v manuálu, Asi ve 100tis, se projevila vůle v poháněcí soustavě, První vyměnili dvouhmotnostní setrvačník-nepomohlo, pak střeedové uložení kardanu-nepomohl.Po zaplaceni 70 tis jsem se objednsl do servisu na jarov. Tam se smáli,vyměnili snimač spojky asi za 1900KČ A BYLO PRO PROBLÉMU. Poslední touareg3.0V6TDI je ze všech nejlepší. vzduchové pérování,vše v elektrice,automatické snižování vozu při rychlejší jízdě ovládání vše v češtíně, rádio s přehráváním DVD pouze u stojícího vozu,adaptabilní tempomypat amnoho dalšího.Přitom akční cena byla na jarově 1200000kč, za což koupíte i dost velké zmetky Kdo nezná touaregy, všechny jsou trvalé čtyřkolky s redukcí.

hodnocení

0x

Tak to už má benzínovej motor klepat, dej tam hustější olej. Na značku oleje se vykašli, nějakej kastrol apod... zbytečně vyhozený peníze. Pár tisíc to jěště ujede, a pak tě čeká výmena hydroštelů. Nebo to udělej hned a máš klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]