Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová baterka a oprava

Od: jarin® odpovědí: 1 změna:

Zdarec, spojím dvě otázky do jedné.

1) Mám ted v Giuliettě baterku 55Ah, nevím jak je stará, otec ji sehnal jetou od známýho, protože auto stálo v garáži a celej rok prakticky nejezdilo. Jenže parametrově tam patří 64Ah která má určitě vyšší startovací proud. Týpek v servisu říkal, že auto startuje dobře, že novou kupovat nemusím akorát nesmí dýl stát. Já si teď od stejnýho známýho sehnal baterku do 147, která není unavená a je to prostě rozdíl a je to poznat i u zvuku startéru kterej mám u 147 už naposlouchanej :D Bohužel je to 70Ah a nepasuje tam. Koupit novou a jakou značku případně doporučíte nebo počkat, nemůže nějak slabší baterka víc namáhat startér nebo jiný komponenty?
2) Už asi 4 roky je na autě na autě tahle povrchová koroze na prahu a blatníků od kamínků. Neřešil jsem, protože jsem s autem nejezdil a taky auto nikdy nejezdilo v zimě. Opravit to co nejdřív nebo počkat do jara? Teď bych to musel někomu dát, protože sám nemám vyhřívanou garáž a v takovém počasí to asi nemá cenu dělat. Mám konvertor rzi s epoxydem od Presta tak tím bych to aspon mohl stříknout a možná to zastříknout lehce body sprejem. Ten zapadlý podběh je nějak možné vysunout aby víc chránil ten práh a nebyla tam ta fucha nebo je to zdeformovaný plast a nemá to smysl? Díky.

Nová baterka a oprava

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

1) Baterka nic namahat nemuze, pockat az stara odejde a koupit spravnou.

2) Vydrzelo to 4 roky, tak se to ted za 4 mesice uz neposere. Opravit poradne az bude pocasi/cas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]