Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda fabia original disky, kde sehnat 17mm nástavec s TENKOU stennou?

Od: robo odpovědí: 23 změna:

Dobrý večer lidi, prosím potřebuji poradit, mám original disky škoda a s klasickým klíčem na skrutky 17mm se nemúžu dostat ke skrutkám nevíte kde sehnat nástavec s tenkou stenou aby to šlo? Dopředu všem dekuji za rady - jít do pneu jako poslední možnost.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Škodovky používají už od dob Felicie jednotný rozměr hlav šroubů kol 17mm.

Pokud tam nepasuje ani klíč z povinné výbavy, kterou máte v rezervě, tak jste dle mě hloupej, protože se snažíte strkat klíč na plastový krytky šroubů, které tam jsou pro design a proti korozi. Myslím, že se nepletu.

Krytky musíte vytahat origo pinzetou opět v povinné výbavě a pak uvidíte stříbrný šroub a na ten nasadíte všechny běžné nástavce klíčů velikosti 17.

Pokud tomu nerozumíte, tak čtěte návody k autu. Tedy palubní literaturu.;)

Škoda fabia original disky, kde sehnat 17mm nástavec s TENKOU stennou?
Škoda fabia original disky, kde sehnat 17mm nástavec s TENKOU stennou? #2
Škoda fabia original disky, kde sehnat 17mm nástavec s TENKOU stennou? #3
robo

Podle IQ testu hloupej nejsem. :D Vím co myslíte ale to není múj případ, nejsou tam žádný krytky jenom skrutka. Byl jsem i v obchode a pán zkoušel taky klasickou 17mm a řekl že musí být s tenkou stennou ale ten nemají v automoto obchodoch tak se ptám kde ho sehnat jestli nevíte nekdo? Z povinné výbavy pasuje na 17mm ale jenom na plechy do toho elektronu ho proste nedostanu! Ale přesto děkuji za odpověd.

bear

Klíč z povinné výbavy od VW/Škoda je určen jak pro elektrony, tak pro plecháče.

Pokud nejde, tak máte elektrony nějaké od jiného výrobce. Ne VW/Škoda.

Dejte sem fotku, jaký klíč a jaký elektron zkoušíte a jaké máte šrouby.

Dík

asd1
hodnocení

1x
Co to máš za klíč? Normální se musí vejít.
Zmer vnější průměr klíče ať mužem porovnat..

hodnocení

1x
U toho kříže bych věřil, zvlášť u nějakého z bláta z Teska, ale běžný ořech tam musí vejít. Další možností, hlavně u toho kříže je, že tam rvete větší číslo.

roman0
hodnocení

0x
Zkusil bych trubkový klíč.
robo
hodnocení

Máte osobní zkušenost že tam sedne alebo jenom rada?

roman0
Osobní zkušenost nemám, protože mě se tam vejde klasický ořech nebo křížový klíč.

hodnocení

0x

Al disky? A klasický klíč vypadá jak? Používám na Al i plechové disky Fabií různé druhy klíčů, originál Škoda, křížový, ořech sady Gola ...popište váš "klasický"

doplněno 27.11.25 20:36: Doplním po změření, jak jsem včera slíbil... otvor v disku 32mm, originál klíč Škoda zahnutý 28mm, klíč kříž 27mm. A u vás, tazateli?
robo
hodnocení

Elektrony,... klasický kříž, aj ořech, normální pneumatiky plechové (ne disky) s tým jdou montovat jenom disky (elektrony) mi nejdou tam ten "klasický" nedostanu. Proto se ptám jestli nevíte zda se dá sehnat s TENKOU stennou 17mm nástavec je mi jedni jestli ořech alebo pevný kříž ale s tenkou stennou aby tam zapadl. Originál škoda klič 17mm líší se hroubkou stenny od Vašeho křížového alebo gola?

Zítra večer zkusím změřit, pokud dojedu...
robo
hodnocení

Děkuji, cením každé usílí...

Nevím ale píšete jako Hetentot :"normální pneumatiky plechové (ne disky)"Normální pneumatiky jsou pryžové, gumové ... jak kdo je nazve , jen ne plechové .

Z toho plyne že A( nevíte co jsou disky nebo B jste nehodlámpsát páč myslím, že Vaše ruce byly rychlejší než mozek a napsal jste píp! Jinak kam mi nešel normální ořech goly, tak pak všude šel trubkový klíč (v některých případech pak prodloužený "ořech " Ještě asi nemáte originál elektrony ale jen a pouze lité Al disky. Rada pokud nevíte jak na to tak doporučím poradit se v některém místním pneuservisu nebo autoservisu, popř změřit vnitřní díru na disky a dle rozměru koupit nástavec -ořech- na golu či jný speciál klíč.

bear

Jsem rád, že to někdo napsal a nebyl jsem to opět já, kdo si to nahlas myslí. ;)

robo

Jenom klid pánové, jakkoliv chcete mně urazit nemúžete ale rozumím že máte tu potřebu. :)

Zpět k otázke - 17mm nástavec s TENKOU stennou víte někdo kde ho sehnat? A ano v pneuservise to určitě zvládnou.

bear

Většina prodloužených nádstavců má tenkou stěnu.

google.com/...

Robo zamyslete se nad tím jak jste to napsal. Pak běžte udělat co se Vám radím. A nejen já! JInak vystřídal jsem hejno alu disků a světe div se , měl jsem i origo Elektronové disky-lišili se opd alu tenšími stěnami a když jste na něj klepnul kladívkom nebo disky o sebe tak na rozdíl od alu pěkně zvonily! Ale u žádných se mi nestalo aby tam nešel na šroub nasadit "ořech" příslušného rozměru ze staré , československé Gola sady. Pokud máte noco kdoví jaké produkce pak ano pak je možné že to nepůjde, zase osobní zkušenost.

robo

Děkuji všem za rady, problém je už vyřešen, našel jsem prodejnu kde nástavec s TENKOU stennou měli a bylo to kupodivu v zahradní technice a měli tam i na auta tihle věci. :D A v několika moto obchodech zrovna tohle neměli.

Pro nonka! otvor v disku 24mm a múj originál klič škoda 28mm stejně jako Váš takže snad už chápete múj problém.

17mm nástavec s hrubou stennou má 27-28mm (od rohu k rohu) možno múžou být i jiné +-mm ale ten mi tam nevešel - teď když jsem koupil 17mm nástavec s tenkou stennou ten má 22mm čiže do 24mm otvoru vejdu.

Dobře ještě jednou všem děkuji za rady.

Problém vyřešen.

hodnocení

0x

robo
hodnocení

0x

Děkuji všem za rady, problém je už vyřešen, našel jsem prodejnu kde nástavec s TENKOU stennou měli a bylo to kupodivu v zahradní technice a měli tam i na auta tihle věci. :D A v několika moto obchodech zrovna tohle neměli.

Pro nonka! otvor v disku 24mm a múj originál klič škoda 28mm stejně jako Váš takže snad už chápete múj problém.

17mm nástavec s hrubou stennou má 27-28mm (od rohu k rohu) možno múžou být i jiné +-mm ale ten mi tam nevešel - teď když jsem koupil 17mm nástavec s tenkou stennou ten má 22mm čiže do 24mm otvoru vejdu.

Dobře ještě jednou všem děkuji za rady.

Problém vyřešen.

lll
Pořád by bodla fotka toho "originál škoda disku s malejma dírama".
Děkuji předem.
bear

A nebo zjistil, že jsem měl pravdu *smich*

Fotka origo alu disku a origo klíče z povinné výbavy, jak tam nepasuje by fakt bodla.

nějak nechápu co se měří u kulatého ořechu "od rohu k rohu" , a disky snad mají nějaké normalizované rozměry

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]