Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je normální aby si kvalitní servis vzal 45 tisíc za tesnění hlavy válců a jen mi hlavu přebrousili a dali nějaké tesnění?
Po ujetí 35 km se mi rozsvítila červená kontrolka teploty oleje - jel jsem dál protože jsem si byl jistý, že to není závada. Další den jsem si koupil soupravu k měření kompresního tlaku oleje + čidlo oleje.
Fakt mě mrzí, že servis není schopen v takové ceně vyměnit tohle čidlo oleje za 200 kč + například expanzní nádobu za 200kč. Práce je asi moc a když původní čidlo funguje proč ho měnit, že?
Nevadí mi dát těch pár tisíc za auto které jezdilo bez chyby 23 let, ale je to fakt škoda. Asi jsem měl být víc průbojný ať to udělají hezky :D vždyť ta fabie má jen snad 5 dílů které je nutné vyměnit, vodní pumpa, filtry, olejove čerpadlo, čidlo teploty oleje a vody a tím to prostě končí. Vše je dostupné, že to vymění i dítě.
AV MOTORS BRNO
Nevím jak škodfky ale na jiné značce byť starším autě (ale motor se vyráběl a dával do sesterských modelů až do asi 2006, přičemž jeho deriváty snad až do 2010) z roku 1996. stále mne ta celá sranda 5000kč!Materiál + mje práce + práce servisu. Rozborka + sborka+ materiál moje práce, servis jen otlakování hlavy,orovnání + zabroušení vetilů a sedel + výměna gufírek ventilů. ND včetně šroubů hlavy VR , jedno těsnění - pod výf svody Corteco. Jistě bych v servisu dl víc ale 45 000? to bych do auta které má cenu šrotu asi nedal
800 za olej (+ filtr) + nemrzka je zas trošku druhej extrém... Ale normální cena v servisu je ca těch 10 max. 15k, víc je už tvrdě předražený,. 45k si dělaj prdel, tam si hodili 30k bonus, a divim se že jim to někdo dá.
Holt důležité je zakázku včetně ceny sjednat předem a to písemně, "dobrý servis" by to udělal automaticky.. Žádný per huba "opravte to a pak mi dejte účet". Pak to svádí k podobný drzosti a ojebu.
Tak snad třeba udělali kompletní generálku, nový šály, lágry, kruhy, gufera kliky, rozvody, ventilly i s guferama, těsnění všechny komplet nový od VR nebo aspoň Elringu. Pak by ta cena ojeb nebyla až takovej ![]()
Já hlavu opatrně seškrabu odlamovacím nožem, abych ovšem nezařízl do hliníku a pak nastříkám plochy WDčkem nebo olejem a jemným smirkem celou hlavu přeleštím pochopitelně zabalený v rovném kovovém prkénku nebo něčím jiným vhodným. Naposledy jsem použil přímo držák na smirkové papíry. vypadá jak filcové hladítko s klipy na stranách pro fixaci papíru.
Neteče už 60 000km (dělal jsem takto přímo tu svojí). Vyžraná od G12ky nikde nebyla.
trtr... tak to všichni budou přihlašovat na veterány. Češi si vždycky najdou něco, jak to očůrat. A cena těch pleček stoupne, protože budou zdrojem náhradních dílů.
bear: myslím že s veterány se může jet jen při nějakých srazech, teď si přesně nevzpomenu jak to technik na STK říkal![]()
Ohledně motoru a opravě za 45 tisíc-na vrakovišti by tazatel za podobný motor dal tak 5000,-Kč, něco by stálo osazení a montáž do auta+kapaliny
Ty 8mi ventilový motory z Felicií ve Fábiích řady AME, AZF, AQW, atd... nemá moc cenu brát na vrakovištích. Většinou jsou ve Fabiích do roku 2003 s chudou nebo žádnou výbavou po důchodcích, kteří tam lejou obyč 10w40 a mění to i 3 roky, protože nejezdí. 90% jsou pod víkem ventilů černé jak bota a hydroštely mlátí jak na dieselu.
Tady příklad co stojí díly.. Práce tak na den když se s tim drbali pomaloučku polehoučku.. Hlava se rovná jen když je křivá .. Olej chladicí kap. atd. moc navíc materálu tam neni.. Jen pro info jak neskutečně moc tě stáhli.. Tolik si nebrali ani lichváři... Měl jsi překecat Gumídka a dát mu klidně dvacku... ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.