Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakoupení nové baterie staré 5 let

Od: tiki odpovědí: 10 změna:
Zakoupil jsem autobaterii, která mi dorazila v úterý, nyní v sobotu jsem ji chtěl vložit do vozidla ale předtím jsem změřil a ukázalo to hodnotu 12,4v.
Stáří podle štítku dle určení umělou inteligencí je 5 let - rok 2020.
Po dobu těch pár dní byla skladována v pokojové teplotě.
Je to důvod k reklamaci, nebo jsou tyto údaje při koupi nové baterie normální? Přijde mi, že staří 5 let je již poněkud dost.
Přikládám foto, pokud by někdo dokázal potvrdit podle vyrazeného kódu, zda se opravdu jedná o rok 2020, jak tvrdí AI.

Zakoupení nové baterie staré 5 let
Zakoupení nové baterie staré 5 let #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x
Nebo březen 25?
Na plastu není kolečko s datem vyroby plastu?
Pak je ještě rozdíl kdy byla aktivována tj kdy se nalil elektrolyt..
Pochybuju ze by se někde valela 5 let ve skladu, na 99% bude max.rok stará...

tiky
hodnocení

Děkuji za reakci, ještě to pořádně pohledám, žádné datum jsem ale neviděl.

olin
hodnocení

0x

Už se to zde řešilo: poradte.cz/...

bramburka
hodnocení

0x

Prodejce by Vam mel byt schopen dat fundovanou odpoved.

Tak pokud by se chtěl prodejce zbavit 5let staré baterie,tak bude jeho vyjádření určitě hodně "zafundované" *smich* Já kupuji baterie x let ve stejném obchodě a problém ještě nebyl..ale taky lžou! Předemnou ji změřil,ale displej měřáku NIKDY neukázal..píšou do záručáku 12,66V ,ale doma to změřím a naměřím samozřejmě menší hodnoty..baterie jsou ale jinak ok a některé žijí v mých autech i 10 let..
Já, pokud je čas, hlavně změřím stejným multimetrem napětí co nejdřív po zakoupení a pak třeba až další den. Kdyby citelně spadlo, znamenalo by to, že se jedná o nějakou uloženku zresuscitovanou před prodejem.
Před montáží do auta ji v dobré víře trochu povařím, snad se tak maximálně zaktivuje.
Před asi 20 lety jsem donucen okolnostmi koupil do lpg formana baterku v Hypernově a hned na parkovišti ji použít, ta mě naučila si na tohle dávat bacha ...

0rion
hodnocení

0x

Tyhle tazatele tu milujeme, nedá si ani tu práci dát sem pořádnou fotku, nebo aspoň údaje napsat do textu. Každopádně 5 let stará baterka podle mého názoru patří do sběrného dvora a nikoliv do auta. Pošlete dotaz prodejci, on tyhle údaje jistě zná.

tiky
hodnocení

Bude to nejspíš květen 2025 , tak tedy vyřešeno. Děkuji za odpovědi. 12,4V , je sice hraniční, ale asi pořád v normě.
baterka
Plne nabita je 12,6, pokud bude ted nekde lezet, doporucuji dobit.
tiky
hodnocení

Ano, raději jsem ještě nabil, ukazovalo to ani ne polovinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]