Nejste přihlášen/a.
Původní název otázky: Autobaterie - čipovani
Od: rybka odpovědí: 7 změna:ahoj,
prosím vás, chci si vymenit autobaterii na Mazde CX5 2,2 110kw diesel (Start Stop system)
ale zarazilo me, že udajne musim do autorizovaneho servisu Mazda a nechat si baterii vymenit tam a take aby mi pres jejich diagnstiku načipovali novou baterii
jenže to me ta vymena baterie vyjde na sposutu penez, nestačí si to jen vymenit doma, a proč čipovat je to duležité?
To čipování je důležité pokud nová baterie má jiné hodnoty než původní, především kapacitu nebo dokonce technologii (AGM). Prý ji pak nedokáže správně nabíjet a odejde dříve než by měla. Mě to přijde poněkud hloupost, protože auto by mělo hlídat napětí a jediné co, že ji nebude nabíjet dostatečně rychle nebo případně moc rychle, ale to by ta kapacita musela být úplně jinde a ne v rozmezí pár procent, což baterii nijak (za mě) neohrožuje.
Určitě bych čipoval pokud bych měnil technologii (AGM/klasická).
Jinak bych se snažil dodržel kapacitu a čipování neřešil. Mě se nepotvrdilo, že by to byl problém. Taky jsem měl u mého auta požadavek o nezbytnosti čipování.
Pokud chcete vše za levno, pak si baterii kupte, vyměňte a v servisu řešte jen čipování resp nastavení diagnostikou.
To právě není to samé. Nevezete svoji baterii na výměnu. Chcete po nich službu, nastavení diagnostikou.
jj, to je vlastně pravda.
tak puvodní baterie ktera je jeste z "tovarny"cca 8 let bude nejspíše už KO poněvadž mi sem tam problikává kontrolka StartStop
jde o baterii YUASA 20HR 80Ah CCA 782A D31
a mám vyhlédnutou tuto - autodilyrychle.cz/...
parametry jsou stejné skoro
ono se tam nic nečipuje...prostě se jen přes diagnostiku vymění seriové číslo baterky...a dá se jakože "adaptovat"...ale je fakt, že tohle je hodně buzerační...ale jsou tací co věří stále tomu, že když tam nebude origo, že to nebude fungovat...přitom se tam může napsat prakticky cokoliv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.