Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, cca před 4 lety jsem si pořídil Ford Mondeo MK4, 2.0 TDCi, 2007 (limuzína). Po koupi s autem až doposud nebyl téměř žádný problém. Nyní když se začíná ochlazovat se mi stává, že nastartuji a při pouštění spojky bez jakéhokoliv odporu motor chcípne (jako bych zhasnul klíčkem). Je jedno zda se ihned po startu zařadí jednička, zpátečka nebo se vyřadí na neutrál. Zkrátka jakmile pustím spojku ze země, tak motor zhasne. Celkově mi přijde, že motor poslední dobou hůře startuje i přestože je nová baterie. Problému se dá předejít tak, že si při rozjezdu přidám výrazně více plynu a jakmile je auto v pohybu a motor se trochu ohřeje, tak startuje normálně (stejně tak v létě). Problém však je když chci nastartovat auto na parkovišti a jít například škrábat okýnka, protože jakmile pustím spojku tak je konec.
Mechanik si byl 100% jistý tím, že je to palivový filtr, ale po výměně problém stále trvá. Jedná se o firemní auto, takže se tankuje na různých benzínkách jak je zrovna potřeba. Současný nájezd je 363 000 km. Diagnostika nic neukazuje. Otáčky motoru na volnoběh jsou jinak stabilní. Z výfuku se nijak nekouří kromě bílého kouře v zimě po studeném startu, který po chvíli zmizí.
Ptám se zde, protože nechci dát auto do náhodného servisu, kde bude mechanik bez rozmyšlení měnit díl za díla za měsíc řekne že neví co s tím. Za jakoukoliv radu budu rád. Předem děkuji.
Když diagnostika, tak jaký tlak paliva ukazuje při startu a pouštění spojky? Pod 120 barů to nenastartuje a jinak bývá cca 200 barů.
Pokud bude nižší, tak klidně může být nečistota v palivové soustavě.
Děkuji za radu, nicméně to teď nedokážu úplně rychle prověřit. Zkusím zjistit.
Ještě doplním že otáčky jsou stabilně kolem 900 v zimě, v létě i po zahřátí motoru. Motor nijak necuká a zhasíná rychle a v klidu. Nedávno byla také dělaná komplet spojka včetně dvouhmoty, ale problém se objevoval už předtím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.