Nejste přihlášen/a.
Jaký je minimální vzorek pneu na přívesném vozíku nebržděném 750kg v zimě? Google najde buď 1,6 mm nebo 4mm. Co je správně? Předpokládám 1,6mm a postačí letní pneumatiky?
díky
0x
Logickou uvahou mozna, ale v praxi je to jedno. Jako prevence blokace je daleko dulezitejsi mit najezdovku dobre serizenou, coz neni uplne trvialni zalezitost...
Milane je video vloni z dálnice jak to těm kamionum na sněhu "krasne" brzdi ( v mlze to kalíli svých 90, viděli tak 150m ale brzdna dráha tak 300.. prekazka a jen duc duc rozm...li tam desítky aut. Proc to píšu, letni na privesu jsou na snehu sice legální, ale dost na ... dvě věci.
@asd1: Ale jev, ktery popisujete, nijak se zimnimi pneumatikami nesouvisi. To same se Vam stane v lete na suche silnici nebo v zime (na mokru) se solo autem, kdyz to prezenete s najezdovou rychlosti do zatacky.
Najdi si to video jak to kamionum na sněhu skvele brzdi a nebouraj
"Jel jsi někdy s vozíkem na sněhu?"***mnohokrát, i s přívěsem za Liazkou, ještě v dobách starých předpisů, kdy nebylo třeba zimní pláště.
Hrabání Tiráků do kopce v břečce, přeci nesouvisí s letní gumou na přívěsu.
Čistokrevná letní je na sněhu uplna zoufalost, to klouze jak na ledovy glazure.. vozik na nich je fakt jak ty boby s hladkym spodkem:D
0x
Jinak platí, že u přívěsu za dezén 1,6 mm a víc, nemůžeš ani v zimním období dostat od policajtů pokutu. Zažil jsem takovou silniční kontrolu. Bylo nasněženo, já vezl skříně, naložené na přívěsu asi tři metráky hmotnost a hloubku vzorku mi u auta i přívěsu měřili...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.