Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám otázku pro zdejší autíčkáře.
Před pár týdny se mi i při cca 1/3 rejdu zatočení vlevo začal z přední nápravy ozývat zvuk dření kov o kov. Dělá to s kvaltem i na neutrál. Zvukově se to podobá, jako když zapadne kamínek za štít brzdy, nebo jsou sjeté destičky a dře kov o kov s otáčkami kol. Ale destčky sjeté nejsou. Dělá to pouze při zahřátém motoru/převodovce (i když auto třeba 10 minut stojí). I když hned po jízdě kolo za nápravnici zvednu a točím jim, nedře to. Kolo jsem sundal a kolem kotouče jsem nic nenašel. Dnes se to ozvalo i při zatáčení doprava. Z kabiny úplně nepoznám, odkud to jde, polohou zvuku bych nevylučoval ani převodovku, třeba dření diferenciálu o obal, pokud to může něco takového dělat.
Kolem jsem mlel, nezdá se volné ložisko, jen trošku čep řízení. Na homokloub to taky nevypadá, to rachtání při záběru znám.. I termokamerou těsně po jízdě vypadají L i P středy kol i kotouče stejně vlažné, nezdá se, že by se něco zadíralo. Mám pocit, že občas při pomalém plachtění bez motoru po hladkém asfaltu.jsem před časem zepředu slabé dření slyšel, a to jsem polohou zvuku tipoval spíš uprostřed ten diferenciál. Napadá vás, co to může být? Můžu nejak ověřit ten diferenciál?
To neklepe, dře to s otáčkama kol. Ta závislost na teplotě motoru a ne kotoučů mě bohužel vede k té převodovce. O víkendu to zkusím zvednout za obě strany, jestli něco nenajdu, nebo neušlyším, když se budou točit obě kola v různým natočení.
jj projet aby byl teplej, celý vypustit do čistý nádoby, pak prohnat přes filtrační papír.. Pokud je zánovní tak můžeš vrátit zpátky, starší rovnou spojíš s výměnou.. Hledat kovový otěr a chce to zkušený oko který umí rozlišit normál od problému..
Tipuju ten diferák jako nejpravděpodobnější... Ale tohle může dělat hafo věcí... Jednou mi podobný drhnutí dělal upadlej držák lanovodu ručky na nápravnici - lanovod šudlal o kolo.
@bery: Je-li to stejne jako na F1 TDI, tak je tam mista fakt hodne, respektive i kdyz plast lita jako blazen, tak ke kloubu je to stale daleko.
Tak jen pro info, přestože se to přenášelo přes celý předek, bylo podrezlé ložisko PP kola a při plném zatížení takto ošklivě dřelo.
Dík za info.. Divný že to nešlo cítit při zatočení kolem (vůle, jemný vibrace do prstu položenýho na těhlici nebo náboj kola..)
Ložiska - dávám FAG a spokojenost, až na jednu vyjímku mi všechny drží 100kkm+ a dostávaj docela sodu, to jedno začlo vrnět po 70kkm, na FF1FL, zadní kolo.. Ale to jelo bez přídavnýho gufera na náboji - rozsypaný a samostatně nesehnatelný, jen celý komplet náboje a to se mi investovat nechtělo..
Pecenkav určitě rez na kroužku a při boční síle drhla o protikus..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.