Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám otázku pro zdejší autíčkáře.
Před pár týdny se mi i při cca 1/3 rejdu zatočení vlevo začal z přední nápravy ozývat zvuk dření kov o kov. Dělá to s kvaltem i na neutrál. Zvukově se to podobá, jako když zapadne kamínek za štít brzdy, nebo jsou sjeté destičky a dře kov o kov s otáčkami kol. Ale destčky sjeté nejsou. Dělá to pouze při zahřátém motoru/převodovce (i když auto třeba 10 minut stojí). I když hned po jízdě kolo za nápravnici zvednu a točím jim, nedře to. Kolo jsem sundal a kolem kotouče jsem nic nenašel. Dnes se to ozvalo i při zatáčení doprava. Z kabiny úplně nepoznám, odkud to jde, polohou zvuku bych nevylučoval ani převodovku, třeba dření diferenciálu o obal, pokud to může něco takového dělat.
Kolem jsem mlel, nezdá se volné ložisko, jen trošku čep řízení. Na homokloub to taky nevypadá, to rachtání při záběru znám.. I termokamerou těsně po jízdě vypadají L i P středy kol i kotouče stejně vlažné, nezdá se, že by se něco zadíralo. Mám pocit, že občas při pomalém plachtění bez motoru po hladkém asfaltu.jsem před časem zepředu slabé dření slyšel, a to jsem polohou zvuku tipoval spíš uprostřed ten diferenciál. Napadá vás, co to může být? Můžu nejak ověřit ten diferenciál?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.