Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče chladič

Od: vyjetadvanactka® odpovědí: 4 změna:
Zdravim, poradil by mi nekdo, co s chladicem, ktery tece někde kolem nalevky do chladice? Expanska sucha, teplota vody v normě, tudiz asi opravdu jen prosakovani.. vymeneno vicko, ale to pouze zmirnilo o 50% je mozne vyuzit vysokoteplotni silikon? Kupoval jsme jej kvuli ventilovemu viku a jen me tak napadlo to utesnit kolem te nalevky.. predem diky ( pro odpovedi ve stylu, kup novy, co resis.. tak je chladic stary ani ne rok a opravdu bych jej chtel nejak zachranit.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Existují přípravky do chladiče, které zacelí malé trhliny. Z lenosti jsem tak vyřešil trhlinu v termostatu, který jsem pak měnil až po deseti letech.

hodnocení

0x
Ja zastávám názor že pokud teče chladič tak jedině vyměnit
Ruzný ty samo domo opravy se mi neosvědčili
Silikonem bych to nelepil spíš bych zkusil náký dvousložkový lepidlo něco jako tekutej kov ale nebude to nadlouho

hodnocení

0x

Otevři si stránky seznam.cz a tam na mne každou chvili vyskakuje jiná reklama na různé opravárenské lepidla.

Ale jestli to opravdu bude fungovat a držet? to zjistíš až po aplikaci lepidla.

Já bych to možná zkusil i tím silikonem. Akorát to chce zjistit přesně místo netěsnosti. Demontovat chladič a vysušit ho. Pak to místo očistit, odmastit, zdrsnit. Pak to zaplácat silikonem a v chladiči vytvořit podtlak (třeba vysavačem), aby se silikon podtlakem (nebo vnějším přetlakem) dostal do praskliny.

Ale výsledek takového experimentu je nejistý a pokud to někde ošidíš, tak to

Když to porovnáš jak moc je postup složitý a výsledek nejistý, tak možná vyjde levněji nový chladič.

hodnocení

0x
Pokud bych s jistotou věděl, že netěsnost je způsobena vadou typu nepřesně opracovaného povrchu nějaké dosedací plochy, byla by to jediná situace, kdy bych to zkusil ucpat nějakým tím přípravkem. Ale u praskliny tak maximálně na dojetí domů, už i s domkem termostatu zalepenym vterinakem jsem pár desítek kilaků dojel, ovšem s plně otevřeným termostatem, natvrdo puštěným větrákem a bez víčka expanzky, stejně jako už několikrát při prasknutí některé hadice. Ale pro normální provoz bych jakoukoli prasklinu nikdy nelepil, i kdyby to chvíli těsnilo, pevnost materiálu už je narušená a kromě toho, že nějaké lepení asi nemá šanci dlouhodobě držet, zásadní časovanou bombou je riziko, že poškozené místo bez varování prdne úplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]