Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kondiční jízdy v autoškole

Od: lucikra* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, prosím poradte...momentalně si platím kondičky u jedné autoškoly nedaleko svého bydliště v Praze. Jsem v řízení takový věčný začátečník, snažím se už léta překonat strach z řízení, takže jsem se asi po deseti letech od autoškoly rozhodla zaplatit si jízdy a zaměrně jsem si zvolila instuktorku, neboť jízda s ridiči (muži), at už to byli instruktoři, nebo přítel, manžel, či otec byla vždy pro mě celkem stresující zaležitostí. Jakmile na mě nekdo vedle začne řvat, jsem vykolejená, jízda se mi zprotiví a pak absolutně nemam chut do dalšího snažení...vím, že je to se mnou složitější, ale pevně jsem doufala, že vedle ženské, které jsou obecně empatičtější, se mi bude strach překonavat snaze. Bohužel to byl asi omyl...prvních par jízd mi skoro až teoreticky vysvětlovala řízení, kreslila mi strukturu řazení, postupy, grafy a tabulky...a lpí na tom, abych jezdila tak, jak ona nakáže. Ta paní se mi silně začíná protivit, včera na mě celych 45 minut skoro až řvala, že neustále šlapu na plyn, že si ode mě nenecha opotřebovavat auto a že mi asi bude muset navýšit cenu za odježděnou hodinu díky spotřebě benzínu, za kterou můžu asi já (platím jí myslím celkem dost). Vím, že nejsem dokonalý řidič, ale nechci si toto nechat líbit, pripadá mi, že její chování vůbec nebylo profesionální a asi by si mela paní uvedomit, že si u ní defacto kupuju službu a v případě nespokojenosti o mě jako o zákazníka přijde...jsem znechucena a otravená z další jízdy, která má přijít. Poradte, zda s tím seknout, nebo to hodit za hlavu a nechat se od ní takhle celou jízdu buzerovat...díky moc!

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

3x

s manželkou řešíme obdobnou situaci-po x letech by chtěla zas zkusit řízení(ŘP má už asi 10 let),domluvili jsme se,že autoškola,kondičky,asi nebude to pravé-viz.třeba vaše zkušenost,takže v klidu k večeru jedeme na velké uzavř.parkoviště-kde si sednu dozadu a "nechám manželku cvičit rozjezdy apod...".Sice u toho tiše trpím,spolu se spojkou,motorem...ale nějaké emoce typu řevu apod.situaci jen zhorší a na klidu určitě nepřidají...Když s tím sama manželka před nedávnem začla(musí chtít sama-což je jasné),tak jsem jí doporučil během společného ježdění,aby sledovala práci s pedály,řazení atd.dle situace na silnici...Zkuste se stejně domluvit i s manželem,otcem-ať prostě schroupnou(jde to!) ony počáteční rozjezdy-ono auto něco vydrží,a jsou v klidu-jde to a zlepšuje se to zkouškou od zkoušky(zatím do provozu raději nee-až fakt bude žena,stejně třeba i pak vy,jistě řadit,rozjíždět se na křižovatkách a ták,aby se mohla plně soustředit na dění na silnici...Nechte chlapi si to i přečíst-sami jsme nezačínali o moc lépe,byť nám to jde třeba o něco rychleji...Tak držím palce,pevné nervy a klid za volant-no a s autoškolou se rozlučte-tak to nikam nevede...

kukluxklan

Dobrý den, v příspěvku píšete, že trpíte se spojkou, chci se zeptat, jak se pozná, že spojka se ničí? Díky moc za odpověď, ptám se, protože jezdím s tátou a táta říká, že mi to jde, ale nejsem si jistá, zda netrprí táta se spojkou jako Vy?

erikch*

bylo to míněno trošku nadneseně-ona spojka se neničí v pravém slova smyslu,ale poněkud rychleji opotřebovává lamela(obdoba směsi na brzd.destičkách),a tím,že se třeba nerozjedete plynule,držíte spojku déle "v záběru",tak obložení spoj.lamely jde poněkud rychleji pápá-napadá mne srovnání s tím,když za sebou táhnete auto na laně-to se spojce taky moc nelíbí a je i pak cítit...-to je už ale trošku extrém...No a pokud táta říká,že to jde-tak je to fajn,takže určitě netrpí ani on,a ani spojka...Jestli mohu radit,fakt těm rozjezdům,vpřed i vzad,řazení samému,věnujte hodně,aby jste pak na silnici nad tím vůbec nemusela přemýšlet-a čistě sledovala a reagovala na provoz...Tak hodně štastných km!

kukluxklanka

Hmm, tak snad je to tak jak píšete. A jak tedy poznám, že se třeba nerozjedu plynule a držím spojku déle v záběru?

erikch*

nebojte se nic-časem,praxí,to vychytáte...konkrétně přenos výkonu(práce) motoru na kola cítíte jakoby "přidušený",což je právě ona částečně "vyšlápláůspojka...,ale neřešte to-s každým dalším rozjezdem to bude jen lepší(jak pro spojku,tak hlavně pro vás)...

kukluxklan

Jo jasně, to poznám na zvuku motoru nebo jak. Vy jste napsal konkrétně přenos výkonu motoru na kola cítíte jakoby přidušený, ale co?

erikch*

...podle zvuku taky,ale zpočátku asi úplně nee...,napadá mne ideální způsob učení se s pedálem spojky(nevím čím,jakým konkrétně autem, začínáte?)Pokud máte auto zhruba od roku 90-91 výše,alespoň monovstřik,tak si někde na rovném a jakože hladkém povrchu auto nastartujte,zařaďte za 1a pomalinku pouštějte spojku(bez plynu)-jednak přesně zjistíte kde vám spojka zabírá,kdy přidávat plyn-není třeba motor nijak zvlášť vytáčet atd...

kukluxklan

Jezdím s tátovou Audi A6 z roku 2006, hodit rychlost a rozject, couvat a řadit umím bez chcípnutí motoru, ale nevím jak to poznat, zda to dělám správně, jestli podle otáček, podle zvuku, podle rychlosti rozjezdu atd atd.?

riky99*
hodnocení

1x

mumukuku , tys tady fakt chyběl . Někdo žádá o radu, tak proč ho ještě nenakopnout*bzum*.

hodnocení

0x

Urcite se nenechat buzerovat. Jiste ste dost ve stresu ze samotnych jizd a jeste aby na Vas nekdo kricel. To nemate zapotrebi.

Je to presne, jak rikate. Koupila ste si sluzbu, tak ji to ve vsi slusnosti pripomente. Ze ste za ni nesla kvuli tomu, aby na Vas kricela, ale aby s Vami mela trpelivost a pomohla vam umet ridit. Pokud to nedokaze bez kriku, ze pujdete jinam.

Ze jsou to vase penize a ze ona je placena za to, ze s Vama ma trpelivost.

hodnocení

0x

Doufám, že ta paní není zároveň majitelkou té autoškoly. Máte možnost navštívit majitele a vyžádat si klidnějšího instruktora. Pokud by se majitel cukal, zkuste ho pacifikovat zmínkou o antireklamě, určitě by se mu nelíbilo zveřejnění jejich přístupu ke klientům - chlebodárcům. V žádném případě se nenechte znechutit a nesekejte s tím, jsou to Vaše peníze... Cenu za kondičky jste si dohodli, že jsou vyšší náklady na poh. hmoty a opotřebení, to už mají zakalkulované v té ceně. To, že se Vám její chování nelíbí, řekněte jí, i to, že vysvětlíte majiteli, jak se ona k Vám a zřejmě i k dalším chová...

Je klidně možné, že jako bonus Vás připravují na chování řidičů a ochránců s pomocníkmi v budoucnosti, kdy se s tím setkáte v provozu asi častěji.

hodnocení

0x

*ee* to je nějaká divná učitelka autoškoly- jak se to chová? Ona Vás má naučit řídit a ne, aby Vás stresovala nějakým křičením *nevi*.Určitě bych to řešila tak, že bych požadovala jiného instruktora...nebo vrácení peněz- a hledat si jinou autoškolu. Zeptejte se kamarádů, kde byli spokojeni a podle toho si vyberte.*slunce*

myse*
hodnocení

0x

Nepokračovat! Akorát vás vystresuje - to nemá cenu. Lepší je zaplatit si kondičky u jiné autoškoly - dokonce se dá jezdit vlastním autem. Sousedka to taky tak udělala - a dneska jezdí naprosto v pohodě. Dokonce si mohla říct, co potřebuje natrénovat - např. parkování apod. Nemůže si to vynachválit.

Jestli můžete - chtějte vrátit peníze na neodježděné hodiny a jděte jinam...

lucikra*
hodnocení

Dekuji, naštěstí jí platím vždy od hodiny, takže nemam nic dopředu předplacené, to s tím vlastním autem, že mohu řídit, je dobrý napad, jen najít takovou autoškolu, ale je to vždy o domluvě...

Připadá mi, že ta paní to se mnou cvičí, jako bych byla účastnice kurzu autoškoly a ja jeste neměla ani RP. Pritom mi šlo o to, aby me nekdo vzal do provozu a byl v klidu, vzdyt každý nejak jednou musel začínat.

Jeste dodavam, že paní je zaroveň jedinou majitelkou a instruktorkou..bohužel není možnosti vyměnit lektora, ale rovnou celou autoškolu.

Tak to je skvělé- nemáte nic předplaceno, tak už se tam nevracejte...*tuc*- určitě najdete pohodovou instruktorku ( nebo i instruktora) , která není nervní a v klidu Vás vše naučí.

mumukuku
hodnocení

0x

A jak jste dostala papíry, když neumíte jezdit?

binka*

Ale jdi ty brepto ... tazatelka jezdit umí, jen prostě potřebuje získat větší jistotu, nebát se. Proto si platí kondiční jízdy, jestli teda víš, co to je ...*bzum*

ola®

Fuj to bylo hnusný...! Je jen zodpovědná a protože už dlouho neřídila a není si jistá, tak se chce do toho znova dostat! Právě ji fandím, protože je zodpovědná a neleze na silnici, když ví, že neumí! Víš kolik jezdí magorů, co to neumí. Ona má alespoň snahu a zaplatit si kondičky je supr věc a rozhodně správný přístup. Držím ji palce! A ty jseš*ee*

lucikra*
hodnocení

Dekuji všem za slova podpory až na jeden příspěvek, vidím, že se tu rozjela celkem slušná diskuse. Nemyslím si, že neumím řídit, proste jen potřebuji získat jistotu a umět tak nejak žít mezi ostatními řidiči. Zítra mam další jízdy, tak uvidíme, jak to bude probíhat, nechce se mi, ale musím! Díky všem za rady!:))

hodnocení

0x

Lucko, osobně bych Vám doporučil nějakého kamaráda, kamarádku, které(mu) důvěřujete. Vyložte mu karty na stůl, v čem je problém, a hlavně v klidu zdali Vás to naučí.

Myslím si, že problém je jen v rozjezdu a plynulosti jízdy. Opotřebení spojky ... to je jen teorie. I ten nejhorší řidič ji jen tak neopotřebí. Spojku neřešte, hlavně klid a před jízdou kámoše)ku) upozornujete, že mu důvěřujete že bude klidný.

Tuším, že budete jezdit se svým autem.

nic osobního

Jezdit se naučí i medvěd, každý řidič je ten nejlepší, kdo to tedy denně bourá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]