Zdravim, chtěl jsem zeptat, zda někdo z vás neví kde hledat problém, když mi stěrače sice stírají, ale pouze manuálně, “kliknutím” nahoru, nebo posunutím páčky úplně dolů, kdy jede nejrychlejší režim.. takže za mrholení mačkám stěrače ručne jak idiot.. napadly mě pojistky, ale to by asi stěrače nefungovaly vubec. Auto má i senzor na déšť, tak jestli to nemůže být spojené s tím? Předem diky. Toyota camry
Zase tak moc do toho nevidim. Něco o relé jsem slysel, ale zdali mel borec pravdu, netusim :/
bear
U Škodovek je BSG nebo BCM jednotka, která jako decentrální řídící jednotka sdružuje více věcí (stěrače, ostřikovače světel, výhřev okna, zrcátek, odskok kufru, nádrže, stropní světla, atd...)
Krom Octavie 1, ta ještě měla samostatnou jednotku jen pro stěrače a ostřikovače.
Podobně jako někteří japonci, proto se na to ptám.
Nemáte na páčce víc poloh? U dešťového senzoru má víc poloh jako v každém autě a jednu se zapnutým dešťákem -pak stírá automaticky dle potřeby. Pokud nejde dát rychlost páčkou pak bude chyba v páčce, ŘJ , nastaveni...Nwn jak to mají japonci. U ctr žádné relé je to BSI .
No více poloh bych ani nerekl, je tam “manualni”, to s nastavitelnymi rychlostmi, vypnuto a poté ta nejrychlejsi. Uprimne, ani nevim kdy jako maji ty senzory fungovat.. mozna na polohu “vypnuto”
Na poloze vypnuto určitě ne. Poloha vypnuto je vypnuto. Stěrače musí jít vypnout. Poloha manuální s přepínáním rychlosti je OK to je standard, ale nevím proč by tam pak měla být poloha maximální rychlosti. Tu bych logicky viděl v manuální poloze. Tak pošlete foto páčky. Určitě je tam senzor a určitě to má automatické stěrače? Moment takže on nefunguje ani ten manuál, kde bývají 3-4 rychlostní polohy? Podle přepnutí to pak stírá třeba 1x za 5 sekund nebo 1x za 2 sekundy atd podle nastavené rychlosti.
Omlouvam se, zda-li jsem to spatne popsal.. proste mi nefunguje jak sam rikate automaticke sepinani napr. 3 vteriny atd.. a ani mi nefunguje stirani se senzorem, coz v podstate ani nemusim resit. Trapi me jen to nastaveni rychlosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.