Dobrý den, ve stresu a spěchu jsem omylem natankovala do 7l nafty 18l benzinu a bohužel si toho všimla pozdě, ujela jsem 5km. Mám Ford Galaxy 06, TDI 2,0 rok výroby 2008
Dobrý den, "všimla pozdě", jak? Rozsvícením kontrolky? Zastavením motoru? Zajímá mi, jak se toho dá všimnout po 5km. Pak jak zaznělo, pokud si to člověk nevyřeší svými zdroji tak zastavit motor, dál nestartovat a dopravit auto do servisu, oni přijdou na to, co s tím, možná bude stačit jen odčerpat, a naplnit naftou.
Zapomněla jsem dopsat, zajímá mě jestli mám nějakou šanci že motor přežil, nebo mám jistě už teď že budu muset měnit filtr, odnesli to čerpadlo vstřiky nebo ještě dalšího a na kolik to asi vyjde. Servis už mám domluvený na pátek dřív nemají čas. No až když to po cestě párkrát cukalo a doma mi to došlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.