Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fabie SDI

Od: ridicamater odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Tak chlapy, můžete se pobavit. Ženská amatér sem přišla s dotazem. *smich*

Mám 20 let starou Fabii sdi. S autem jsem spokojená, denně s nim dojíždím do práce. Ale samozřejmě ani toto auto není nesmrtelné a začíná se na něm podepisovat věk. V létě odešel alternátor, teď pro změnu zapalování. V obou případech výměna za repas, 2 roky záruka. Obě opravy mě vyšly na pár jednotek tisíc Kč, teď to auto startuje lépe, než když jsem si ho před 10 lety kupovala. A já bych měla dva dotazy. Vlastně tři.

-co všechno se ještě může na tom autě podělat a je riziko, že zůstanu zase bez auta? Ve smyslu, jestli to mám dát mechanikovi se slovy "tak se, prosím, rovnou ještě mrkněte na to a to, a v případě potřeby to vyměňte, abych tu za 2 měsíce nebyla znovu.?”

-až nebude zbytí a budu se muset s autem rozloučit, jaká je nejlepší alternativa za sdi.?

-kolik Kč se vyplatí do nového auta investovat? Resp., za kolik peněz se dá sehnat slušná náhrada? Nejsem žádný milionář, čím méně, tím lépe. I když chápu, že u auta je spíše naopak. Tak kde ke ten zlatý střed?

Děkuji, a teď do mě :-D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ale milá paní, proč by se měl někdo bavit na Váš účet? Povyšovat se? To je dobře, že se ptáte, jen jestli jste připravena na rozdílné názory a rady.

" co všechno se ještě může na tom autě podělat" *** přísloví říká, co se může pokazit, jednou se pokazí. Takže nikdo Vám nedá přesnou radu. co se kdy pokazí.

" kolik Kč se vyplatí do nového auta investovat" to má každý nastaveno jinak.

" za kolik peněz se dá sehnat slušná náhrada" **když budete několik týdnů občas hledat v autobazarech, na internetu, určitě si časem najdete něco, co bude dle Vašeho přání a Vaší peněženky. Nebo svému mechanikovi řekněte, kdyby on věděl o nějakém přibližovadle pro Vás.,

k2
hodnocení

0x

Na 20 let starem aute cokoliv. Motorem ci prevodovkou pocinaje a elektrikou konce. Vyhodou je, ze v pripade Fabie 1 jsou to vsechno zavady prumerne zrucnym mechanikem levne resitelne a navic do 2. dne.

Cokoliv bude "jizdne" lepsi nez SDI a zaroven spolehlivostne horsi. Ten motor byl prehistoricka a neznicitelna zalezitost uz v dobe uvedeni na trh.

Cim vice investujete, tim bude auto novejsi a mene ojete. Obecne pokud si auto chci ponechat dele, tak investovat co nejvice si v dane dobe muzu dovolit. Samozrejme nelze cekat, ze cokoliv novejsiho bude mit provozni a servisni naklady srovnatelne s tim stavajicim...

olin
hodnocení

0x

Okolo najetých 250 000km odchází spojka-přítlačný kotouč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]