Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akumulátor výdrž

Od: pavlis odpovědí: 10 změna:
Zdravím.Nechápu a nerozumím tomu.Může jedna malá dioda která trvale bliká ve dveřích Fabie za 35 dní totálně vybít téměř nový akumulátor 50Ah.Byl jsem mimo domov a když jsem se vrátil Aku měl 3.9 V.Myslel jsem že ledky mají spotřebu 000 mA.za měsíc,ale šeredně jsem se zmýlil.Přístě už to nehodlám riskovat,škoda 1800 stovek.Pomůže když do té diody lehce klepnu paličkou.Nepotřebuju tu její aktivitu..Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thetruth
hodnocení

3x

Cože? Vy máte pocit, že v autě je jediná elektricky aktivní věc blikající dioda?

bear
hodnocení

2x

Ledky (nízkopříkonové) mají spotřebu 1-10mA. Tedy 0,001 - 0,010A.

Paličkou se klepni do lebky. Dioda se klepáním nepoškodí nijak.

Co máš za Fabii? Jaký model (generace) a rok?

Rádio máš jaké?

Případně foto.

k2
hodnocení

1x

Nemuze. Respektive nemuze se to stat u zdraveho a nabiteho akumulatoru. Ovsem je tez naivni si myslet, ze jedine, co v aute vybiji (muze vybijet) aku, je ta blikajici diodka...

hodnocení

0x
1. Ta baterka by po nabití a spuštění refresh funkce nabíječky nejspíš několik let odsloužila.
2. Baterku vám nevybila ledka ve dveřích, ale nejspíš spotřeba autorádia, dodělávaného centrálu, nebo třeba nevypínající se žárovka v kastlíku, kufru..
bear

tomku, tazatel píše Fabie.

VAG používá decentrální řídící jednotky BSG a BSI.

Po půl hodině odpojí svorku 30 a zhasne ti jak stropní osvětlení, tak kastlíky, kufr, atd... vše usne.

Problém jsou jen neodborně zapojená zařízení dodatečně.

Na 01 mi při nedovřeném zadním kufru a nezamčenén autě svítí osvětlení kufru nonstop. Možná by to dělat nemělo, možná to způsobuje nějaký vadný zámek, nebo kabel, ale to jsou u těchto aut bohužel běžné problémy.
bear

O1 a Golf IV s Borou jsou takové prvomodely, kdy ještě neměli decentrální řídící jednotky. Ročníky do 2000 neměli ani CAN komfort sběrnice. Jen CAN motor s ABS.

Za tu dobu 3 typy elektroinstalací.

Fabie od prvopočátku mají CAN a verzi immo3. Tam byl výrazný skok technologií.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, a co pitomé "simply clever" parkovacky, když se nechá blinkr?
bear

Ty jsou mimo BSG. Ty zůstanou svítit.

Ale kdo je tak pitomej, že vypne klíček při puštěným blinkru?

Mimochodem při otevření dveří bude pípat signalizace, že jsou pakovací světla puštěná.

hodnocení

0x

v autě je toho pod stálím napětím víc dioda je v tom nevině nech jí žít *mir*

příště až budeš zas na dlouho odstavovat vůz tak prostě odpoj baterii a máš po stresu nebo to napoj na udržovací nabíječku máš li tu možnost měsíc stání zatočí s každou starší baterii *zed*

ja ted stál 11 dni byl sem Řecku a auto stálo u letiště měl sem kapku obavu leč má 8 let stará bosch to dala a start byl na první dobrou *uf*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]