Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde prodat 5leté auto?

Od: karlito® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

nenapadá mě, kde se zeptat, protože mám pocit, že zástupci z Áček a AutoEsa jsou všude a budou mi vykládat jak jsou super, tak to zkusím tady. A třeba to pomůže do budoucna i někomu dalšímu...

Osobně mám dilema. Chtěl bych střelit po 5leté záruce auto, které vždycky dostalo to, co potřebovalo, a to v autorizovaném servisu (za nesmysl ceny). Chápu, že to nikdy nemá vliv na prodejní cenu jako věci, které bych k autu dal navíc. Jenže jsem na rozcestí, jestli auto dát jako protiúčet, zkusit Ačka, sám si vyvěsit inzeráty a "zabíjet" čas se spekulanty nebo to zkusit nechat prodat někoho jiného (co jsou teď služby, že si to sami vyfotí, vyvěsí a komunikují se zájemci).

Proto se chci zeptat, jaké máte zkušenosti s prodejem auta, popř. kolik jste kde dostali oproti vaší představě?

V mém případě se bavím o Tucsonu, benzín, 1.6 T-GDi, Comfort, 6M, 66k km, r.v. 01/21

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

2x
Karlito, pokud chcete rozumnou radu musíte jinam.
hodnocení

hodnocení

0x
No a jaká by byla představa o ceně? Já třeba kupuji auta po záruce, která měla kompletní servis. Nechci kupovat nová auta a ani moc ojetá, takže tohle je pro mě ideální. Žena nebo já jezdíme dalších 5 let a pak to jde do světa.
hodnocení

Ideálně 460 tisíc - před týdnem nová autobaterie, olej, filtry, svíčky, komplet zadní brzdy za 44 800 Kč.

Není v té částce za servis nula navíc? :) Nebo je to včetně práce a marže servisu? Totiž pro toho, kdo se o auto stará sám, asi není z hlediska kupní ceny moc podstatný údaj o takovéhle investici, když si uvědomí, že reálně ho totéž svépomocí vyjde na max 5 tisíc za matros a 2 hoďky vlastní práce.
Ale je to můj názor z pohledu dojížděce starších aut :) V servisu jsem byl jednou v životě hned po řidičáku někdy před 25 lety, jinak vše sám.
Zároveň mě rozesmivaji tvrzení typu že v autorizaku auto "dostalo vše co potřebovalo" - spíš dostalo nutné minimum pro to, aby se pojízdné dožilo aspoň konce záruky a servis maximálně vydělal. Možná i nějaké díly si tam z auta někdo "půjčil" pro sebe a místo nich dal svoje starší...
Komplet zadní brzdy - tedy desky, kotouče, třmeny, lanovody ručky? To bylo potřeba vše měnit?
Autorizáky rádi mění i to,co není potřeba..Setkal jsem se s tím u kolegů, kteří tam jezdí, jezdily..Když jsem kolikrát viděl ty faktury za nic,tak se mi chtělo brečet za ně.Ale kdo tomu nerozumí,tak tam jezdí, ptž má pocit,že "se o auto postarají a dají mu vše co potřebuje"..Výměny dobrých baterií rádi nabízejí..O "kompletní" výměně zadních brzd si myslím své..Po pěti letech je měnit "komplet" je nějaké podezřelé..Kolik to auto za pět let najelo?
Ono půlka lidí u brzd tím "komplet" má na mysli že obě destičky a dokonce na obou kolech :)
Ale stejně nejlepší jsou pro ospravedlnění požadovaný ceny za auto takový ty argumenty typu "před 10tkm nový olej, zánovní pneu s 45% vzorku, před třemi lety nová baterie a brzdovka, po výměně motoru"...
Ale třeba tazatel brzdy upekl jízdou se zataženou ručkou a cena je opravdu za nové vše včetně ložisek kol.
007cz
Bery, nevíš náhodou jak se u tohoto Hyundaje odvzdušnují brzdy se systémem autohold?
hodnocení

Jestli je soupis hodně důležitý, tak příkládám v příloze. Nejvíc brzdy vzali na Grossglockneru, FurkaPassu a potom po Dánsku - nejčastěji Esbjerg, Odense. Auto rozhodně nejezdilo krátké trasy a po celou dobu aditivováno VIFkem.

Každopádně ať si každý myslí co chce, já jsem přišel řešit způsob prodeje a nepřišel jsem řešit konkrétní auto.

Kde prodat 5leté auto?
007cz
Doutnák to teď obrečí...
hodnocení

Asi jo, jinak to má najeto 67 tisíc km, taky padl dotaz... ať je to komplet *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]