...Renovujem Pioniera JAWA 50 Typ 20.Skusam vsetko mozne,ale nedari sa mi ho k spokojosti spojazdnit.Ak je studeny s tazkostami ho nastartujem,ak pridavam plyn ako keby sa dusil,nestihnem prejst k nastaveniu volnobeznych otacok,lebo mi zdochne.V zohriatom stave ho uz nanatocim.Ak vychladne situacia sa opakuje.Som dochodca ,spociatku ma to bavilo.ten pionier je spomienka na mladost,ale po 3 rokoch pravazne v letnych mesiacoch ma to uz nebavi.Popisem co som urobil hlavne na motore.nebudem sa venovat napr.ako je vymena potahu sedla,kolesa,brzdy,vymena lamelovej spojky,vcitane pruzin,primarnej a sekundarnej retaze,brzd,dorobil som si svojpomocne zadne LED brzdove svetlo na 6V alkalicke baterie atd.Zacal som vycistenim skorodovanej benzinovej nadrze myslim kyselinou citronovou-rady z internetu,nienolkonasobne s pretrepanim malymi kovovymi castami.Venoval som tomu vela casu namahy penazi-asi 1000 EUR,som sice Ing.strojar, ale tu treba prakticke skusenosti s opravou motocyklov a vysledok nula.Kupil som bezkontaktne elektronicke zapalovanie VAPE,novy valec pist,piestne kruzky piestny cap,vsetky nove tesnenia,vyfuk s kolenom vyfuku,ked to neslo tak aj novy karburator.Dal som novy benzin namiesany s olejom na zabeh,ihla nastavena na zabeh,cistil som aj dyzy,kupil som novy ventil do benzinovej nadrze so sitkom,dal som aj pridavny sitko na hadicku privodu benzinu ku karburatoru,skontroloval som hladinu benzinu plavakovej komore-hladina benzinu licuje s obrubou hornej plosky plavaka,vyskusal som ci nezadrhava plynove lanko,po urcitom case som pretrepal benzin v nadrzi a hadickou vypustil z narze banzin a prefiltroval ho,skontroloval ci priteka benzin z nadrze do plavakovej komory,skontroloval iskru na sviecke,vymenil sviecku za novu.,vymenil gufera na klukovke ci netaha falosny vzduch.Nic nepomaha.Teraz bud mudry.Poraď.Dakujem.
Předstih je v pořádku, neprotocil se například rotor magneta na klice? U Jawety a Stadiona se mi někdy strihnul klínek a protočilo se to na kónusu. Není někde částečný zkrat v obvodu chcipaku? Zkuste ho odpojit u cívky. Není nadměrná mezera mezi rotorem a statorem? Svíčka je mokrá nebo suchá? I ta může mít výrobní vadu, stejně tak Vape. Benzín čerstvý? Pomáhá startovací sprej?
Karburátor je důkladně vyčištěný? Já nechávám několik cyklů v ultrazvukové myčce, používám univerzální roztok pro myčky. Saponát se moc neosvědčil. Je správně nastavená hladina v plovákové komoře? Dělá se to přihýbáním plíšku u jehlového ventilů. Výšku hladiny si teď ale z hlavy nevzpomenu. Pozor - i malá změna přihnutí ovlivní výrazně výšku hladiny.
Dobrý den, zkontrolujte si tu bakelitovou fajfku, ve které je svíčka, jestli tam není vlasová/skoro neviditelná prasklina, ta se potom teplem roztáhne a přestane být kontakt (případně dejte zcela novou). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.