Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

E10 skoro rok v nádrži

Od: hloupej odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Auto bylo nepojízdné a během jednoho roku bylo pouze párkrát nastartováno. Jelo teď poprvé po odstavení po skoro roce. Je to jedničková Octavia 1.6 74 kw. Jede to normálně, dokonce to dnes prošlo emisema. Na co se připravit a je vůbec šance že tam ten benzín nenadělal zantu dobu neplechu? V nádrži bylo s benzínem aditivum ViF, dával jsem ho když to ještě jezdilo pravidelně. Ano vím, jsem deb*l a ten benzín se měl odčerpat. Bohužel se již stalo. Díky za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dnes jsem z uzavřeného sudu, kde mám olej pro zahradní techniku, vyčerpal posledních pár litrů E5 ještě z "covidove" zásoby (kolik už je to let?). Už tam byl pěknej rezavej humus a musel jsem to přefiltrovat, ale aspoň při předchozím čerpání na to sekačky, pily a všechno ostatní bezelo v pohodě. V neprovozované záložní felde mám benzín 2,5 roku a chytá na drc, v oktavce s vaším motorem (jen 75kw) jezdene na lpg mám nádrž benzinu na starty vždycky cca na rok, jen ke konci už je stáří benzínu po startu vždycky chcilku znát na rozdíl od čerstvého. Do obou aut přidávám Vif v trochu větší dávce. Takže za mě se nic nestalo.

km
hodnocení

1x

je pravděpodobné, že se vůbec nic nestane a nestalo

mm

Hlavním problémem "starého benzínu" jsou usazeniny, což by se projevilo ucpáním nebo "přidušením" nějakého zúženého místa, tedy špúatným startem nebo sníženým výkonem. Což se očividně nestalo, takže se to už nestane.

Případné nezjistitelné množství usazenin nový benzín spláchne a rozpustí.

mate59
hodnocení

0x

Jestli ho tam bylo málo,dotankoval bych dopln a neřešil.

hloupej
hodnocení

Bohužel tam bylo celou dobu asi třičtvrtě nádrže.
bear

To je dobře. Pro delší odstávku je vhodné, aby ponorné čerpadlo v nádrži bylo celé zalité palivem. Nedochází pak ke korozi motorku či zaschnutí vrtulky čerpadýlka. Je z plastu a jak na tom zaschnou ty biosajrajty, tak se přilepí. Stejně tak trpí reostat plováku palivoměru. Když je zaplaven, tak je to pro něj lepší.

vernon
hodnocení

0x
E10. Bububu...! :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]