Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, našla jsem si práci, která mě baví. Dojíždění mi nevadí. V práci se zdají se mnou spokojení (alespoň ke mně na mě žádná stížnost dosud nepřišla). Přesto to má (bude mít) pro mě jedno podstatné mínus. A sice práce se nachází v CHKO. Takže v zimě se silnice neudržují. Auto vlastním 8 let (zatím bez nehod), nějakou tu 10 tis km budu mít naježděnou. I v zimě jsem párkrát vyjela. To však bylo pouze a jenom po jedničkových hlavních udržovaných cestách. A když bylo jo náledí, či hodně nasněžilo, zůstala jsem raději doma a vyjížděla později (opět přes hlavní tah)... Přesto se necejtím natolik vyježděně, abych jela ve sněhu a ledu po neudržované cestě, která se různé klikatí nahoru a dolů, lesem, mezi polemi, a nevím, kde ještě. Už jsem koukala i na autobusy, jenže buď jedou moc brzy (ráno vypravuji dítě do školky), a nebo v době, kdy už bych měla být v práci. Jak se vlastně jezdí po neudržovaných silnicích v zimě? Teorii bych snad věděla, v praxi z toho mám DOST veliký respekt!
Nechce se mi věřit, že je cesta neudržovaná, když se tudy jezdí i v zimě, dokonce autobusy, minimálně ji musí projet pluhem. Já bych to udělal tak, že až napadne sníh, vzal bych do auta skládací lopatu a krabici s nasypaným štěrkem (vemte štěrk, písek není tak účinný). Když to bude opravdu špatné, tak holt koupit sněhové řetězy.
Fakt že silnice se nachází v CHKO nutně neznamená, že není udržovaná.
Osobně se mi na běžných zasněžených silnicích (kterých v ČR již bohužel mnoho neexistuje) jezdí daleko lépe, než na těch prosolených mokrých.
Od nás je nejbližší CHKO Třeboňsko, a že by se tam nedalo v zimě jezdit, to bych opravdu neřekl.
Už jste koukala na autobus? No tak to tuplem, když tam projede autobus, pak osobní auto také.
S CHKO Třeboňsko máte pravdu. Pár kolegů bydlelo v té oblasti, jeden čas jsem tam také jezdil. Dokonce i okresky jsou tam minimálně prohrnuté (tedy pkd je sníh) Takže ![]()
Noooo nevím jak je to dnes ale cca před 8 roky jsem tam jezdil velmi často z Prahy do Rakouska přes Halámky jak byl sníh a zima tak vždy tragedie.Od Třebone to začalo směr Majdalena,Suchdol,Halámky atd.Sice prohrnuto ale pak se z toho stal uježděnej zmrzlej sníh posypanej pár kamínkama..Cesta když to tak bylo tak o nervy a hodně zvěře.
jana 222-tak zrovna ten úsek co zmiňujete nwn, když je náhodou sníh, ale jinak je to stále nebezpečné, neuplyne snad ani přes Lomnici n/L nebo z Lomnice přes Jemčinu do JH není tak nebezpečný jako okolo Majdaleny-ted Třeboň až Suchdol...
Je to sice dost rovný úsek ale svádí k rychlé jízdě a pak stačí mličkost a je to , víte kde ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.